Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 311 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση απόστασης

Κορωνοϊός Ελλάδα: 311 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση απόστασης
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκαν 311 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκαν 311 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 1 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: (311) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

 •  (88) στην Αττική,
 •  (41) στη Θεσσαλονίκη,
 •  (27) στην Κρήτη,
 •  (27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 •  (21) στη Δυτική Ελλάδα,
 •  (21) στα Ιόνια Νησιά
 •  (19) στην Ήπειρο,
 •  (19) στη Θεσσαλία,
 •  (15) στην Κεντρική Μακεδονία,
 •  (13) στη Στερεά Ελλάδα,
 •  (8) στο Βόρειο Αιγαίο,
 •  (6) στην Πελοπόννησο,
 •  (5) στο Νότιο Αιγαίο και
 •  (1) στη Δυτική Μακεδονία

21 για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Και μία για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500ευρώ). Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τι ισχύει από Δευτέρα λόγω κορωνοϊού σε καταστήματα, εστιατόρια, χώρους λατρείας

Προσοχή σε επαγγελματίες, καταναλωτές και όλους τους πολίτες χρειάζεται να δοθεί από Δευτέρα 3 Αυγούστου, καθώς θα εφαρμοστούν τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Δείτε τι ισχύει αναλυτικά για καταστήματα, κοινωνικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας και χώρους διασκέδασης. Σκοπός της αυστηριοποίησης είναι η αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά και τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων Covid 19 που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. Επιπλέον, από την ίδια ημέρα μέχρι και την Κυριακή 9 Αυγούστου, θα βρίσκεται σε ισχύ η ρητή απαγόρευση ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Σε ό,τι αφορά τα πανηγύρια, η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας προβλέπει τη ματαίωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Για τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες, αυτά θα παραταθούν μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνονται τα μέτρα τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

Περιορισμός, παράλληλα, θα ισχύσει και στις μετακινήσεις των προσφύγων – μεταναστών στα ΚΥΤ της χώρας, με τα μέτρα προστασίας να παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Έως το Δεκαπενταύγουστο παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, από 1/8- 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments