Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 45 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 45 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων παρατηρείται στη χώρα μας. Έχει φτάσει στα 45 έτη. Όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι προσβάλλονται από τον ιό

Στην αρχή της πανδημίας η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν τα 49 έτη. Σήμερα έχει φτάσει τα 45 έτη, ενώ μόλις χθες ήταν 46. Επιβεβαιώνονται οι λοιμωξιολόγοι που τόνιζαν από την αρχή ότι από τον ιό κινδυνεύουμε όλοι και κανείς δεν είναι ασφαλής. Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως οι νέοι άνθρωποι είναι συχνά ασυμπτωματικοί ή δεν παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα και χρειάζεται επομένως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην διασπείρουν τον ιό.

Πόσο προσβάλει ο ιός τους νέους στη χώρα μας

Πλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας προσβάλλονται όλο και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 1.415 ασθενείς ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ την Κυριακή αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 37 άτομα και πλέον τα κρούσματα σε αυτή την ομάδα ανέρχονται σε 1.452.

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλοι 9 ανήλικοι (0-17 ετών) ανιχνεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο με κορονοϊό και πλέον οι ανήλικοι με κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 288.

75 κρούσματα την Κυριακή

Εβδομηνταπέντε κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων τα περισσότερα εντοπίζονται και σήμερα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στην Αττική εντοπίστηκαν 19 νέα κρούσματα, ενώ 15 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη – τέσσερα σχετίζονται με το γάμο στους Αμπελόκηπους – και 13 στην Καβάλα – 11 σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως από τα 75 μόλις τα 9 είναι εισαγόμενα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments