Ελλάδα

Κορωνοϊός ΜΜΜ: Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία έκανε το Σάββατο η Τροχαία για μάσκες

Κορωνοϊός ΜΜΜ: Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία έκανε το Σάββατο η Τροχαία για μάσκες
Κορωνοϊός ΜΜΜ: Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα.

Χθες Σάββατο 1 Αυγούστου, η Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, στα λεωφορεία όλου του λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Αξίζει να τονισθεί ότι εν μέσω της πανδημίας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα

Ηλίας Μόσιαλος: Xρειάζεται αυστηρή και οριζόντια εφαρμογή των μέτρων

Τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας σχολίασε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Όπως είπε χρειάζεται να εφαρμοστούν τα μέτρα οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις αν δεν θέλουμε να επεκταθεί ο ιός στις ευάλωτες ομάδες. Ο ίδιος αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στην χαλαρότητα που έχει επικρατήσει, ενώ όπως αναφέρει δεν θα αντέξουμε άλλο λοκντάουν και γι αυτό τα μέτρα πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια.

«Αν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες». Στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενα τα 110 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων μόνον τα 9 στις πύλες εισόδου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής του LSE αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά και στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ.

«Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες» επισημαίνει. Ο κ. Μόσιαλος επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων και κυρίως της χρήσης της μάσκας με σωστό τρόπο.

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις. Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown», σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments