Διεθνή

Επίθεση Βοστώνη 2013: Ανετράπη η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον βομβιστή

Επίθεση Βοστώνη 2013: Ανετράπη η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον βομβιστή
Επίθεση Βοστώνη 2013: Ο Ντζοκάρ Τσαρνάεφ είχε αφαιρέσει τη ζωή σε τρία άτομα και είχε τραυματίσει εκατοντάδες.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο εφέσεων ανέτρεψε την Παρασκευή 31 Ιουνίου τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον βομβιστή της Βοστώνης το 2013.

Πρόκειται για τον Ντζοκάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη ζωή σε τρία άτομα και είχε τραυματίσει περισσότερους από 260. Το 1ο Αμερικανικό Εφετείο στη Βοστώνη επιβεβαίωσε μεγάλο μέρος της καταδίκης του Τσάρναεφ, αλλά διέταξε έναν δικαστή κατώτερου δικαστηρίου να διεξαγάγει μια νέα δίκη σχετικά με το ποια ποινή θα έπρεπε να του επιβληθεί για τα εγκλήματα του.

Ο ονομαζόμενος «Ύποπτος – 2», ο Τσετσένος Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος καταζητούνταν από την αστυνομία για το μακελειό της Βοστώνης, βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος και απομακρύνθηκε αθόρυβα αφού σκόρπισε τον όλεθρο. Αμέσως μετά το τέλος του Μαραθώνιου ο Ντέιβιντ Γκριν, 49 ετών, περπατούσε για να συναντήσει τους φίλους του όταν οι δύο βόμβες εξερράγησαν μπροστά του. Τράβηξε μια φωτογραφία με το iphone του πριν τρέξει να βοηθήσει όσους φώναζαν μπροστά του. Την ανέβασε στο facebook στο λογαριασμό του και σχολίασε τα δραματικά γεγονότα.

Λίγο αργότερα, όταν το FBI δημοσίευσε φωτογραφίες με τους δύο υπόπτους στο μακελειό ο Γκριν και οι φίλοι του αντιλήφθηκαν ότι στη φωτογραφία υπήρχε ένας άντρας που έμοιαζε υπερβολικά με έναν από τους καταζητούμενους. Ο Γκριν διηγήθηκε στους NYT ότι το FBI τον αναζήτησε και του ζήτησε ένα αντίτυπο της φωτογραφίας. Αφού συνέλαβαν τον δράστη, σε θάνατο με θανατηφόρο ένεση καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βοστώνης ο Ντζοχάρ Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης τον Απρίλιο του 2013.

Ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν

Ο καταδικασθείς, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του είχαν τοποθετήσει δύο αυτοσχέδιες βόμβες σε χύτρες ταχύτητας, οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 15:00, σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο μουσουλμάνοι τσετσένοι εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας. Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο 26χρονος Ταμερλάνος, σκοτώθηκε ενώ τον κυνηγούσε η αστυνομία ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments