Ελλάδα

Είναι οριστικό για το Σωτήρη Τσιόδρα

Είναι οριστικό για το Σωτήρη Τσιόδρα
Απάντησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον καθηγητή.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της χαλάρωσης που επιδεικνύουν αρκετοί πολίτες έχει προβληματίσει την κυβέρνηση η οποία έχει εξαγγείλει κάποια μέτρα, όπως αυτό της χρήσης μάσκας, προκειμένου να ελεγχθεί όσο είναι δυνατόν η διασπορά του κορωνοϊού. Παρά το γεγονός ότι το χειμώνα η χώρα μας έδειξε συνέπεια και υπευθυνότητα, τους καλοκαιρινούς μήνες και μετά την σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης μετακίνησης, αλλά και του ανοίγματος των συνόρων η κατάσταση έχει αλλάξει και ελλοχεύει ο κίνδυνος τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα και από τη στιγμή που ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων ξέφυγε από το όριο των 50, που θεωρείται και κόκκινη γραμμή για συναγερμό, η κυβέρνηση επανέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά σε εβδομαδιαία βάση ο οποίος ενημερώνει για τον αριθμό των κρουσμάτων και τους ελέγχους που γίνονται στις πύλες εισόδου, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Ο αριθμός των 110 κρουσμάτων του περασμένου Σαββάτου, αλλά και οι αριθμοί άνω των 70 τα τελευταία 24ωρα οδήγησαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η απουσία του καθηγητή το τελευταίο διάστημα έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ του κ. Τσιόδρα και της κυβέρνησης, αλλά ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για το αν υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων, που θα δικαιολογούσε δημοσίευμα περί απόσυρσης από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα τόνισε πώς «δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό». «Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση θα ήθελε πολύ να επαναφέρει το δίδυμο Τσιόδρα -Χαρδαλιά έτσι ώστε ο κόσμος να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης και να συνετιστεί με τα μέτρα από τη στιγμή μάλιστα που ειδικά πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι αδιαφορούν εντελώς. Και αυτό θα είναι μια από τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αν τα κρούσματα παρουσιάζουν συνεχή αύξηση. Να επιστρέψει ο κ. Τσιόδρας στην ενημέρωση.

Όμως από την πλευρά του καθηγητή κάτι τέτοιο προς το παρόν έχει αποκλειστεί και δεν θέλει μάλιστα να επιστρέψει στην καθημερινή ενημέρωση γιατί θεωρεί ότι πίσω από τις κάμερες και χωρίς να αποσπάται από άλλου είδους καταστάσεις που προκαλούνται από την καθημερινή του προβολή στις τηλεοράσεις, μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στον πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Όπως όμως και να έχει η απόφαση που έχει πάρει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως αν η κατάσταση ξεφύγει, εκτός από νέα μέτρα, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας ακόμη και στο δρόμο, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα επιστρέψει και πάλι στην ενημέρωση των πολιτών μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, αφού θεωρεί ότι το συγκεκριμένο δίδυμο είχε παίξει καταλυτικό ρόλο τον χειμώνα κατά το πρώτο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments