Διεθνή

TikTok: Απάντηση στον Τράμπ – Η εταιρεία θα αποκαλύψει τον αλγόριθμο

TikTok: Απάντηση στον Τράμπ – Η εταιρεία θα αποκαλύψει τον αλγόριθμο
TikTok: "Όλες οι εταιρείες πρέπει να αποκαλύψουν τους αλγόριθμούς τους" - Δίκαιο και ανοιχτό προτείνει ο CEO της εταιρείας.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαγορεύσει τη διάσημη εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το TikTok παίρνει θέση. Ειδικότερα, η εταιρεία με σκοπό να διώξει τα σενάρια περί τροφοδοσίας των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε ειδικούς πρόσβαση στους αλγόριθμούς του TikTok για να παρακολουθήσουν τις πρακτικές του σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα,  ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Kevin Mayer: «Πιστεύουμε πως όλη η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλά στάνταρ. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όλες οι εταιρείες πρέπει να αποκαλύψουν τους αλγόριθμούς τους, τις πολιτικές εποπτείας και τις ροές δεδομένων στις αρμόδιες αρχές. Δεν θα περιμένουμε να έρθουν οι ρυθμίσεις, αντί αυτού το TikTok κάνει το πρώτο βήμα με το Transparency and Accountability Center για πρακτικές εποπτείας και δεδομένων».

Τι είπε για το Facebook o CEO του ΤikTok

Επιπλέον, ο Mayer σχολίασε και τις δηλώσεις του Mark Zuckerberg, ο οποίος ενώπιον του Κογκρέσου παρουσίασε τον ανταγωνισμό μεταξύ Facebook και των ξένων αντιπάλων του ως μία μάχη ιδεολογίας. Ο Mayer τόνισε πως θέλει να επικεντρωθεί στο δίκαιο και ανοιχτό ανταγωνισμό αντί να ασχοληθεί με τις επιθέσεις δυσφήμισης του Facebook που φορούν τη μάσκα του πατριωτισμού.

«Χωρίς το TikTok, οι Αμερικανοί διαφημιζόμενοι θα έμεναν με λίγες επιλογές. Ο ανταγωνισμός θα τελείωνε και μαζί του μία διέξοδος για τη δημιουργική ενέργεια της Αμερικής. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα και επιτυχία του TikTok», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Mayer.

Τι είναι το TikTok;

Το TikTok είναι εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιτρέπει την δημιουργία και κοινοποίηση μικρών βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2017 από την ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική και βίντεο σύντομης διαρκείας κωμικών και μη. Παράλληλα χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες στην Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 είναι διαθέσιμο σε πάνω από 150 αγορές και 75 γλώσσες και οι διακομιστές της εφαρμογής TikTok είναι εγκατεστημένοι σε χώρες όπου η εφαρμογή είναι διαθέσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments