Ελλάδα

Ενημέρωση από τον Τσιόδρα σήμερα στις 18:00

Ενημέρωση από τον Τσιόδρα σήμερα στις 18:00
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Νίκο Χαρδαλία θα μιλήσουν από το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 50 ημερησίως με αποκορύφωμα το προηγούμενο Σάββατο που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 κρούσματα. Την ίδια στιγμή σε πολλές περιοχές εντοπίζονται εστίες που προέρχονται από γάμους και εκδηλώσεις. Φυσικά η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά το μέτρο για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, επανέρχεται στο προσκήνιο και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής θα βρεθεί και πάλι μπροστά στις κάμερες στις έξι το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό του θα είναι και πάλι ο Νίκος Χαραδαλίας από την Πολιτική προστασία. Αυτό το σκηνικό θυμίζει την εποχή που η χώρα ήταν σε καραντίνα και οι δυο άνδρες είχαν ραντεβού με τους πολίτες στις έξι το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση είχαν τονίσει ότι αν τους δούμε ξανά δεν θα είναι για καλό. Όπως και έγινε τελικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με αυτό τον τρόπο διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες που ήθελαν τον Σωτήρη Τσιόδρα να έχει πάρει αποστάσεις από την κυβέρνηση. Μένει να δούμε αν η σημερινή ενημέρωση θα είναι εξαίρεση ή να θα επιστρέψει μόνιμα σε καθημερινή βάση. Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, ενώ δυο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments