Διεθνή

Νέα μέτρα Τουρκία: Επιβάλλονται περιορισμοί μετά την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό

Νέα μέτρα Τουρκία: Επιβάλλονται περιορισμοί μετά την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό
Νέα μέτρα Τουρκία: Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 5.765 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί συνολικά 234.934 στη χώρα.

Νέα μέτρα παίρνει η Τουρκία κατά του κορωνοϊού μετά το «χαστούκι» με τα πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα,τα κρούσματα του φονικού ιού ξεπέρασαν τα 1.000 την Τρίτη 4 Αυγούστου, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν υπερβεί το κρίσιμο όριο που έχει θέσει η κυβέρνηση ώστε να επανεξετάσει τους κανόνες. Τα 1.083 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 συνιστούν «σοβαρή» αύξηση που εντείνει τις ανησυχίες, όπως έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο Twitter.

Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 5.765 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί συνολικά 234.934 στη χώρα. Τα μέτρα καραντίνας έχουν αρθεί από την 1η Ιουνίου. Από τις 13 Ιουλίου τα νέα κρούσματα κυμαίνονταν γύρω στα 1.000 ημερησίως, χωρίς όμως να ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό. Ωστόσο, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι Αρχές της Τουρκίας το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου, προχωρούν πλέον σε επιθεωρήσεις και θα επιδιώξουν ακόμη αυστηρότερη τήρηση των μέτρων και των συστάσεων.

Τα μέτρα που παίρνει η Άγκυρα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Τούρκοι ειδικοί θεωρούν ότι τα τεστ που γίνονται, δεν επαρκούν και και παροτρύνουν την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση. Η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του lockdown τον Ιούνιο και έκτοτε ασκεί πιέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου να επιτρέψουν σε τουρίστες να επισκέπτονται την Τουρκία, ώστε η οικονομία της να συνέλθει. Εξάλλου, η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταστήσει σαφές πως θεωρούσε τα 1.000 κρούσματα το όριο που θα την ωθούσε να επανεξετάσει τους κανόνες που όρισε.

Έτσι, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά επιθεωρήσεις της καραντίνας, ότι θα επιβλέπεται η ιχνηλάτηση των επαφών σε όλες τις πόλεις, ότι θα λαμβάνονται μέτρα σε γάμους, κηδείες και άλλες συγκεντρώσεις κόσμου, πάντως απέφυγε την αναστολή λειτουργίας τομέων της οικονομικής δραστηριότητας. Πάντως, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι οι νέοι κανόνες σε εθνικό επίπεδο, περιλαμβανομένης της επιβολή προστίμων σε παραβάτες των μέτρων, απαιτούνταν για την ευόδωση της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Να αναφέρουμε πως με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, κατατάσσεται 17η στον κόσμο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, την ώρα που η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει πόσοι είναι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ή πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την 29η Ιουλίου και εξής, εγείροντας αμφιβολίες σε ορισμένους ειδικούς, μολονότι η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως διενεργούνται πάνω από 40.000 τεστ ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments