Πολιτική

Έκρηξη στο Λίβανο: Η Ελλάδα στο πλευρό των πληγέντων – Τα συλλυπητήρια των πολιτικών

Έκρηξη στο Λίβανο: Η Ελλάδα στο πλευρό των πληγέντων – Τα συλλυπητήρια των πολιτικών
Έκρηξη στο Λίβανο: Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου, που ζει μια πραγματική τραγωδία.

Οι Έλληνες πολιτικοί στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών εκρήξεων στη Βηρυτό.

«Στεκόμαστε δίπλα στον λαό του Λιβάνου, που ζει μια πραγματική τραγωδία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση ενώ παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εντοπιστούν τυχόν συμπατριώτες μας που επλήγησαν από τις φονικές εκρήξεις. Μάλιστα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, αναχώρησε, από την Ελλάδα, C-130 με ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον λαό του Λιβάνου, για την τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί». «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας».

Η δημοσίευση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών εκρήξεων στη Βηρυτό, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Τwitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Συγκλονισμένη από τις τραγικές εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό. Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη μας. Θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Aoun και τις οικογένειες των θυμάτων. Στις δύσκολες αυτές στιγμές ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου».

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στον λαό του Λιβάνου «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή την τραγωδία στη Βηρυτό. «Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στο λαό του Λιβάνου».

Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

«Η Ελλάδα είναι δίπλα στον Λίβανο σε αυτή τη δοκιμασία». Με τα λόγια αυτά, μέσω Twitter, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την οδύνη της για την τραγωδία της Βηρυτού. Όπως, αναλυτικά σημειώνει η Φώφη Γεννηματά, «οι εικόνες από την ανείπωτη καταστροφή στη Βηρυτό συγκλονίζουν. Συλλυπητήρια σε κάθε οικογένεια που θρηνεί».

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Οι Έλληνες πολίτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]. Στο μεταξύ, στη Βηρυτό μεταβαίνει και ομάδα της ΕΜΑΚ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν πως χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού προκάλεσαν την έκρηξη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων την Τρίτη 4 Αυγούστου, όπως δήλωσε επίσημη πηγή με γνώση των ευρημάτων. Ο πρωθυπουργός και η προεδρία δήλωσαν πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments