Ελλάδα

Έλεγχοι αστυνομίας: Η ΕΛΑΣ σαρώνει beach bar και καταστήματα στα νησιά

Έλεγχοι αστυνομίας: Η ΕΛΑΣ σαρώνει beach bar και καταστήματα στα νησιά
Έλεγχοι αστυνομίας: Ήδη έχουν γίνει μερικές συλλήψεις λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Καθημερινά συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα νησιά και ειδικότερα σε beach bar και άλλα καταστήματα.

Σκοπός ο έλεγχος για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα. Στο πλαίσιο αυτό, από το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, σφραγίστηκαν για υπεράριθμους πελάτες, για δεκαπέντε ημέρες.

Πρόκειται για ένα μπαρ στη Σύρο και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ καθώς και ένα στη Μύκονο, με 3.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης, έγιναν δύο συλλήψεις σε ισάριθμα καταστήματα για ηχορύπανση, το ένα από τα οποία σφραγίστηκε για δύο εβδομάδες και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη υποβλήθηκε μία μήνυση για ξαπλώστρες χωρίς άδεια.

Συνολικά σε επιχειρήσεις έγιναν 22 έλεγχοι στη Μύκονο, 19 στην Πάρο, 24 στη Σαντορίνη, 6 στη Σύρο και 8 στην Ίο. Για μάσκες έγιναν 51 έλεγχοι σε Κέα, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μήλο και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για τις οποίες κόπηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ. (3 Μήλος, 1 Φηρά, 3 Άνδρος, 2 Κέα, 1 Σύρος, 1 Ίος, 1 Μύκονος).

«Τσουχτερά» πρόστιμα και συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Κέρκυρα

Σε πρόστιμα και σε συλλήψεις προέβη την Τετάρτη 5 Αυγούστου, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, σε βάρος δύο Κερκυραίων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβίαση του μέτρου σχετικά με την αναλογία ατόμων βάσει των τετραγωνικών μέτρων.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.000 στον ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ και 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης, ενώ παράλληλα ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων τους για δεκαπέντε ημέρες. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο ημεδαπών θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας την Τετάρτη 5 Αυγούστου

Θυμίζουμε πως η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 5 Αυγούστου 2020, έδειξε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες ενώ έχουμε 210 καταγεγραμμένους θανάτους συνολικά στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments