Τεχνολογία

TikTok: Είτε θα εξαγοραστεί είτε θα κλείσει στις ΗΠΑ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 

TikTok: Είτε θα εξαγοραστεί είτε θα κλείσει στις ΗΠΑ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 
TikTok: Διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχει δοθεί για την πετυχημένη εφαρμογή την ώρα που η Microsoft έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον εξαγοράς της.

Το «μέλλον» του TikTok κρίνεται εντός ενός μήνα περίπου, δηλαδή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, με δύο εκδοχές να επικρατούν: ή θα εξαγοραστεί ή θα κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Δεν πάμε πουθενά, είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Η εταιρία θα φέρει 10.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα επόμενα τρία χρόνια», έχει διαμηνύσει η General Manager του TikTok στις ΗΠΑ ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστηρίζουν.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να αποκλείσει την πετυχημένη εφαρμογή από την αμερικανική αγορά. Μάλιστα, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για καταληκτική ημερομηνία τη 15η Σεπτεμβρίου, αρνούμενος τη δυνατότητα εξαγοράς από κάποια άλλη εταιρία, την ώρα που η Microsoft επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον εξαγοράς της εφαρμογής.

Μετά από απευθείας συνομιλίες όμως, με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και πλέον επιτρέπει την εξαγορά του TikTok από αμερικανική εταιρία, κρατώντας ένα μερίδιο μάλιστα λόγω διευκόλυνσης της συναλλαγής, το οποίο θα καταλήξει στο αποθεματικό των ΗΠΑ. Έτσι, η αμερικανική εταιρία λογισμικού που ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν, επιβεβαίωσε και επίσημα το ενδιαφέρον της απόκτησης του TikTok.

Οι συζητήσεις όμως, θα βασιστούν σε μια ειδοποίηση της Microsoft και της ByteDance στην Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο εταιρίες παρείχαν την ενημέρωση σχετικά με την πρόθεσή τους να εξερευνήσουν μία προκαταρκτική πρόταση η οποία περιλαμβάνει την εξαγορά των υπηρεσιών του TikTok στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να κατέχει και να διαχειρίζεται το TikTok σε αυτές τις αγορές. Μάλιστα, η Microsoft μπορεί να προσκαλέσει άλλους Αμερικανούς επενδυτές να συμμετέχουν ως μία βάση μειοψηφίας σε αυτήν την αγορά. Πάντως, μια πιθανή εξαγορά του TikTok από τη Microsoft θα δώσει στην εταιρία την πολυπόθητη είσοδο στη social media αγορά με μια ήδη εξαιρετικά επιτυχημένη πλατφόρμα, ενώ θα δώσει και στον Τραμπ μια προεκλογική νίκη με την προστασία των δεδομένων των Αμερικανών από μια αμερικανική εταιρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments