Video

Λίβανος: Μητέρα μπαίνει να γεννήσει την ώρα που γίνεται η έκρηξη στη Βηρυτό

Λίβανος: Μητέρα μπαίνει να γεννήσει την ώρα που γίνεται η έκρηξη στη Βηρυτό
Λίβανος: Το βίντεο κατέγραψε με την κάμερά του ο άντρας της Έντμοντ.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει μια μητέρα να μπαίνει στην αίθουσα για να γεννήσει την ώρα που γίνεται η έκρηξη στη Βηρυτό.

Πιο συγκεκριμένα, πρωταγωνιστές του βίντεο είναι η Εμμανουέλ και ο Έντμοντ. Όσο ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό, ένα βίντεο που «κόβει την ανάσα» δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό, φαίνεται η γυναίκα που μπαίνει να γεννήσει την ώρα που ακούγεται η έκρηξη στην πόλη.

Είναι στο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου και το βίντεο κατέγραψε με την κάμερά του ο άντρας της, Έντμοντ. «Κοίταζα τριγύρω να δω πού είναι η γυναίκα μου. Η οροφή είχε πέσει κάτω. Φοβόμουν ότι μπορεί να έχει τραυματιστεί η ίδια ή το παιδί. Όλα έσπαγαν γύρω μας. Ήταν καλυμμένη με με γυαλιά, προσπάθησα να βγάλω έξω τη σύζυγό μου πρώτα. Έβγαλα έξω το κρεβάτι και μετά άρχισα να βοηθάω τις νοσοκόμες και τους γιατρούς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως μωρό και μαμά χαίρουν άκρας υγείας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βηρυτός για δύο εβδομάδες

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε την Τετάρτη 5 Αυγούστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι, που προκάλεσαν άνευ προηγούμενου υλικές ζημιές, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό. Πρόκειται για ανακοίνωση που έκανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Ενημέρωσης Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ. Επιπροσθέτως, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

Επιπλέον, η λιβανική κυβέρνηση ζήτησε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση των τόνων νιτρικού αμμωνίου, το οποίο προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη μία ημέρα πριν. Απευθυνόμενη στην ανώτατη στρατιωτική εξουσία που θα είναι επιφορτισμένη με τα θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση ζητά τον κατ’ οίκον περιορισμό κάθε προσώπου που εμπλέκεται με το φορτίο από το 2014 έως την έκρηξη, όπως επεσήμανε η Σαμάντ, χωρίς να κατονομάσει τους υπεύθυνους ούτε τον αριθμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments