Ελλάδα

Κορωνοϊός μηνύματα: To sms της Πολιτικής Προστασίας μέσω 112 για τον Πόρο – «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Κορωνοϊός μηνύματα: To sms της Πολιτικής Προστασίας μέσω 112 για τον Πόρο – «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»
Κορωνοϊός μηνύματα: Το sms από το 112 στάλθηκε μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.08.2020.

Κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού στον Πόρο. Το μήνυμα από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πήγε στα κινητά στις 18:00.

Το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας από το 112

Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 07-08-2020 18:00. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVIS-19 στον Πόρο. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας.

Οι ειδοποιήσεις από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εν μέσω κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα μηνύματα-επείγουσες ειδοποιήσεις έστελνε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 και όταν ήταν σε έξαρση ο κορωνοϊός, ζητώντας από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Στα 24 τα θετικά κρούσματα στον Πόρο

Συναγερμός έχει σημάνει στον Πόρο εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ήδη στο νησί μετράνε 24 και εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τα 130. Χθες ο Πόρος έγινε η πρώτη περιοχή για την οποία ελήφθησαν νέα μέτρα, με τοπικό lockdown, μετά την έξαρση της Covid-19 το τελευταίο δεκαήμερο.

Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή στον Πόρο αφορούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και ελήφθησαν μετά τα 13 πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί. Τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε το πρώτο μερικό lockdown στον Πόρο. Από τις 28 Ιουλίου υπάρχουν 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ αναμένονται τα τεστ 130 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο νησί για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments