Τεχνολογία

PlayStation 5: Θα υποστηρίζει τα χειριστήρια του PS4 υπό μια προϋπόθεση

PlayStation 5: Θα υποστηρίζει τα χειριστήρια του PS4 υπό μια προϋπόθεση
PlayStation 5: Οι games θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τα μέχρι τώρα χειριστήριά τους αλλά υπάρχει μια προϋπόθεση.

Η Sony επιβεβαιώνει ότι τα χειριστήρια της τρέχουσας γενιάς δεν θα λειτουργούν με παιχνίδια επόμενης γενιάς, αλλά θα λειτουργούν άλλα περιφερειακά.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο PlayStation θα υποστηρίζει τα χειριστήρια του PS4, μόνο όμως αν είναι να παίξει κανείς παιχνίδια εκείνης της κονσόλας. Αλλιώς τα χειριστήρια της τωρινής κονσόλας δεν θα είναι συμβατά με τα παιχνίδια του PS5. Έτσι, η εταιρία ξεκαθάρισε τελικά το τοπίο και επιβεβαίωσε τις φήμες πως τα χειριστήρια του PS4 δεν θα δουλεύουν με τους νέους τίτλους του PS5.

«Πιστεύουμε πως τα παιχνίδια του PS5 πρέπει να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που φέρνουμε στην πλατφόρμα, μεταξύ αυτών και οι λειτουργίες του ασύρματου χειριστηρίου DualSense», γράφει χαρακτηριστικά η Sony στη δήλωσή της. Τα υπάρχοντα DualShock 4 controllers, αλλά και τα PS4 controllers συνεργαζόμενων τρίτων εταιριών, «θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τα υποστηριζόμενα PS4 παιχνίδια».

Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του PS5 θα χρειαστεί να αγοράσουν νέα χειριστήρια για να παίξουν τους τίτλους του PS5, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τα χειριστήρια του PS3 που δεν δούλευαν στο PS4. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εξάλλου και με τη Microsoft μιας και τα χειριστήρια του Xbox 360 δεν δουλεύουν στο Xbox One αν και η εταιρία υποσχέθηκε να κάνει συμβατά τα controllers του Xbox One με τη νέα κονσόλα Xbox Series X.

Το PlayStation δημιουργήθηκε πριν από 26 χρόνια

Το PlayStation δημιουργήθηκε και ανήκει στην Sony Interactive Entertainment από τις 3 Δεκεμβρίου του 1994, με την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation στην Ιαπωνία. Η πρώτη κονσόλα της σειράς ήταν η πρώτη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που εξήγαγε 100 εκατομμύρια κομμάτια, σε 9 χρόνια και 6 μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του. Ο διάδοχός του, το PlayStation 2, κυκλοφόρησε το 2000. Είναι η οικιακή κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, πωλώντας περισσότερα από 155 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου του 2012.

Η επόμενη κονσόλα της Sony, το PlayStation 3, κυκλοφόρησε το 2006 και πούλησε περισσότερα από 80 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι τον Νοέμβριο του 2013. Η πιο πρόσφατη κονσόλα της Sony, το PlayStation 4, κυκλοφόρησε το 2013, και πούλησε ένα εκατομμύριο κομμάτια στις πρώτες 24 ώρες της διανομής του, πράγμα που την έκανε την κονσόλα με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία.

Η πρώτη φορητή κονσόλα της σειράς PlayStation είναι το PlayStation Portable, ή αλλιώς PSP, το οποίο πούλησε συνολικά, μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, 80 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως. Διάδοχός του είναι το PlayStation Vita, το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2011 στην Ιαπωνία, και στις υπόλοιπες περιοχές τον Φεβρουάριο του 2012, και πούλησε περισσότερα από 4 εκατομμύρια κομμάτια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Το PlayStation TV είναι μικροκονσόλα και μη φορητή παραλλαγή του PlayStation Vita. Άλλα προϊόντα της σειράς PlayStation είναι το PSX, ένας εγγραφέα ψηφιακού βίντεο που είχε ενσωματωθεί στα PlayStation και PlayStation 2, το οποίο ωστόσο έζησε λίγο, λόγω του υψηλού του κόστους του, και δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments