Αθλητισμός

Champions League: Σίτι και Λιόν πέταξαν εκτός Ρεάλ και Γιουβέντους

Champions League: Σίτι και Λιόν πέταξαν εκτός Ρεάλ και Γιουβέντους
Champions League: Οι «πολίτες» νίκησαν ξανά τη «βασίλισσα», ενώ οι «λιονέ» άντεξαν στην Ιταλία απέναντι στη Γιουβέντους του Κριστιάνο. Γιατί πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός;

Άλλη μια μεγάλη βραδιά για το Champions League ολοκληρώθηκε, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι και η Λιόν πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League αφού απέκλεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, αντίστοιχα.

Οι «πολίτες» θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Ραφαέλ Βαράν αφού ο αμυντικός της Ρεάλ ήταν «έξω από τα νερά» του στο ματς και έκανε δύο λάθη που πρόσφεραν δύο γκολ για τους νικητές. Δεν έφτανε μόνο το σοβαρό λάθος του 9ου λεπτού που έφερε το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ, έκανε ακόμη ένα (στο 68′), το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς για να ξαναδώσει το προβάδισμα στους «πολίτες» που είχαν ισοφαριστεί από τον Καρίμ Μπενζεμά στο 28′. Η Σίτι θυμίζουμε είχε κερδίσει 2-1 και μέσα στο «Μπερναμπέου». Έτσι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα με δύο νίκες απέναντι στους «μερένγκες» προκρίνεται στο Final-8 που θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία.

Μεγάλη πρόκριση για τη Λιόν

Στην Ιταλία η Λιόν άντεξε την πίεση της Γιουβέντους και πανηγυρίζει τη σπουδαία πρόκριση απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που είχε νικήσει με 1-0 στην έδρα της. Η γαλλική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Γιουβέντους, όμως το γκολ του Μέμφις Ντεπάι στο 12ο λεπτό είναι αυτό που δίνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ στο 43′ και στο 60΄και έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Γιουβέντους, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Ιταλούς να συνεχίσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το δώρο στον Ολυμπιακό

Να σημειώσουμε ότι η Λιόν έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που αποκλείει τη Γιουβέντους σε νοκ άουτ ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης (συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου Κυπελλούχων που έχει καταργηθεί). Σίτι και Λιόν θα τεθούν αντιμέτωπες στο Final-8 της Πορτογαλίας.

Μάλιστα, η πρόκριση της γαλλικής ομάδας αποτελεί δώρο και για τον Ολυμπιακό. Γιατί; Η πρόκριση της Λιόν στέλνει τον Ολυμπιακό (εάν η ίδια ή η Νάπολι δεν κατακτήσουν το τρόπαιο) στα play offs του Champions League – γλιτώνει τον τρίτο προκριματικό – εξασφαλίζοντας ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments