Διεθνή

Έτσι μπορείς να βοηθήσεις τον λαό της Βηρυτού μετά την έκρηξη

Έτσι μπορείς να βοηθήσεις τον λαό της Βηρυτού μετά την έκρηξη
Έκρηξη στον Λίβανο: Αυτές είναι μερικές οργανώσεις που μπορείς να στηρίξεις για να προσφέρεις βοήθεια στους πληγέντες.

Ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000 την ώρα που από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.

Η τεράστιας έντασης έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου και με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στην κεντρική Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Κάτοικοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, άνθρωποι είδαν τους συμπολίτες τους να πεθαίνουν. Και να αναφέρουμε πως οι έρευνες για θύματα, τραυματίες και εγκλωβισμένους συνεχίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αξιωματούχοι του Λιβάνου αποδίδουν τα αίτια της έκρηξης στους χιλιάδες τόνους νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού. «Υπάρχουν παντού θύματα και τραυματίες. Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου, George Kettani, στο δίκτυο ειδήσεων Al Mayadeen.

Καθώς η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται και τα νοσοκομεία κατακλύζονται από τους τραυματίες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο, πέρα από τα κράτη, σπεύδουν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, όπως με τη συγκέντρωση χρημάτων για τον λιβανέζικο λαό. Για να βοηθήσεις λοιπόν, και εσύ τους κατοίκους της χώρας που δοκιμάζονται από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση μπορείς να το κάνεις στηρίζοντας κάποια από τις ακόλουθες οργανώσεις:

Ερυθρός Σταυρός Λιβάνου

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου είναι η μεγαλύτερη εθνική ανθρωπιστική οργάνωση στη χώρα, και ο κύριος πάροχος υπηρεσιών ασθενοφόρων στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, έχουν αναλάβει επιπλέον το στήσιμο σταθμών πρώτων βοηθειών και προσωρινό καταλυμάτων στη Βηρυτό για να βοηθήσουν τα θύματα.

Τράπεζα Τροφίμων Λιβάνου

Μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τη χώρα, η οργάνωση εργάζεται για να εξασφαλίσει τροφή για όλους. Με στόχο την εξάλειψη της πείνας στην περιοχή, Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου είχε πριν λίγους μήνες υποστηριχθεί και από το ζεύγος George και Amal Clooney, που είχαν προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Beit el Baraka

Αυτή τη στιγμή, δέχεται δωρεές και εργάζεται στον τόπο της καταστροφής  για να διορθώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια από την έκρηξη της Βηρυτού. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2018 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Στόχος της ΜΚΟ είναι να «διασφαλίσει αίσθημα αξιοπρέπειας στις οικογένειες του Λιβάνου που έχουν στερηθεί τις βασικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους», όπως αναφέρει στον λογαριασμό της στο Instagram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments