Διεθνή

Νότια Κορέα: Πάνω από 20 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Νότια Κορέα: Πάνω από 20 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές
Νότια Κορέα: 21 νεκροί και 11 άνθρωποι αγνοούνται από τις καταρρακτώδεις βροχές στη χώρα.

Τους 21 έφθασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων στην Νότια Κόρεα, ενώ 11 άνθρωποι αγνοούνται, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο την κεντρική υπηρεσία καταστροφών και μέτρων ασφαλείας της χώρας.

Την Παρασκευή, ο αριθμός των νεκρών ήταν 17, ενώ 10 άνθρωποι αγνοούνταν. Η Νότια Κορέα, όπως και άλλες ασιατικές χώρες, συχνά πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές, που προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συχνές και έντονες οι βροχοπτώσεις στη Νότια Κορέα αλλά και οι τυφώνες πλήττουν τις νότιες ακτές της χώρας

Η Νότια Κορέα έχει εύκρατο κλίμα, το οποίο, λόγω της γειτνίασης της χώρας με μεγάλες ηπειρωτικές μάζες, χαρακτηρίζεται από ψυχρούς ξερούς χειμώνες και θερμά ξερά καλοκαίρια. Οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα στο καλοκαίρι και το χειμώνα, όπως αναφέρει το wikipedia είναι πιο έντονες στις βόρειες και τις ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ στις νότιες και παράκτιες μετριάζονται από την επίδραση της θάλασσας.

Έτσι, στην πρωτεύουσα Σεούλ, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, η μέση μηνιαία θερμοκρασία Ιανουαρίου είναι -5 °C και Ιουλίου 25 °C, ενώ στο Μπούσαν, το οποίο είναι χτισμένο στις νοτιοανατολικές ακτές, οι μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες Ιανουαρίου και Ιουλίου είναι 2 °C και 24 °C αντίστοιχα. Η χώρα δέχεται άφθονες βροχοπτώσεις, το μέσο ετήσιο ύψος των οποίων κυμαίνεται από 1.000 έως 1.400 χιλιοστά. Περισσότερες βροχοπτώσεις δέχονται οι νότιες παράκτιες περιοχές, κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μουσώνων. Συχνά επίσης, στα τέλη του καλοκαιριού, τυφώνες πλήττουν τις νότιες ακτές της χώρας, προξενώντας μεγάλες καταστροφές.

Μεγάλες οι ζημιές και στην Ελλάδα από την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών

Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι στον Δήμο Λαγκαδά νομού Θεσσαλονίκης, με την επέλαση της κακοκαιρίας “Θάλεια” να έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Από την κακοκαιρία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ το νερό κάλυψε αρκετούς δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας είχε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις νερού, ενώ παράλληλα επιχείρησε και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα αυτοκίνητα τους, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments