Ελλάδα

Τουρκία: Φωτογραφίες δείχνουν πολεμικά πλοία να συνοδεύουν το Oruc Reis

Τουρκία: Φωτογραφίες δείχνουν πολεμικά πλοία να συνοδεύουν το Oruc Reis
Τουρκία: Στις φωτογραφίες, για τις οποίες δεν διευκρινίζεται πότε και πού έχουν ληφθεί, απεικονίζεται το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Oruc Reis μαζί με πολεμικά πλοία. Mια προπαγανδιστική κίνηση από την Άγκυρα μέσω του λογαριασμού του υπουργείου Άμυνας στο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τον Oruc Reis να πλέει στο Αιγαίο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας». Όπως ανέφεραν ασφαλείς πληροφορίες, το Oruc Reis «δεν έχει προβεί σε έρευνες, αν και έχει απλώσει καλώδια», καθότι η παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών στην περιοχή καθιστά αδύνατη τη διενέργεια ερευνών λόγω του θορύβου που προκαλείται.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, γύρω στις 19:10 το ερευνητικό σκάφος άνοιξε τον ασύρματό του, γεγονός που «αποκάλυψε» το ακριβές στίγμα του στα θαλάσσια συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού. Την ίδια στιγμή, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονται μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι τα τουρκικά σκάφη βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της διαδικασίας «hailing».

Ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί το Oruc Reis

Το Oruc Reis βρέθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με τον ελληνικό στόλο να βρίσκεται στην περιοχή. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έχει προβεί σε έρευνες, αν και έχει απλώσει καλώδια, καθότι η παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών στην περιοχή καθιστά αδύνατη τη διενέργεια ερευνών λόγω του θορύβου που προκαλείται.

Οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην περιοχή, ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι τα τουρκικά σκάφη βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της διαδικασίας «hailing». Ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων έδειξε έναν χάρτη μέσω του οποίου δίνεται μία ενδεικτική εικόνα της συγκέντρωσης των σκαφών στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments