Πολιτική

Έφη Αχσιόγλου: Καταργούν εν κρυπτώ 13ο και 14ο μισθό

Έφη Αχσιόγλου: Καταργούν εν κρυπτώ 13ο και 14ο μισθό
Έφη Αχσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό για τους εργαζόμενους σε αναστολή.

«Η ΝΔ καταργεί 13οκαι 14ομισθό στους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καραντίνα επειδή νόσησε συνάδελφός τους βρίσκονται παντελώς ακάλυπτοι», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου. Η δήλωση της βουλεύτριας Επικρατείας Έφη Αχτσιόγλου: Δύο νέα ισχυρά πλήγματα στους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

1. Καταργεί 13οκαι 14ομισθό στους εργαζόμενους σε αναστολή. Η κυβέρνηση σκόπιμα δεν προέβη σε καμία πρόβλεψη, με αποτέλεσμα τη σιωπηρή κατάργηση των κατοχυρωμένων επί δεκαετίες μισθών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Ήδη, εξάλλου, πολλοί εργοδότες ενημερώνουν τους εργαζομένους τους ότι δεν πρόκειται να καταβάλουν13οκαι 14ο μισθό καθώς δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση εκ του νόμου.

Καμία πρόβλεψη της κυβέρνησης

2. Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καραντίνα επειδή νόσησε συνάδελφός τους βρίσκονται παντελώς ακάλυπτοι. Κι εδώ η κυβέρνηση σκόπιμα δεν προέβη σε καμία πρόβλεψη, με αποτέλεσμα ενώ ο εργαζόμενος που νοσεί από κορονοϊό να λαμβάνει την αναρρωτική άδεια σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις, ο συνάδελφός του που τίθεται υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 μέρες δεν καλύπτεται από κανένα πλαίσιο, μένει χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα.

Μάλιστα, πολλοί εργοδότες προσλαμβάνουν άλλον στη θέση αυτού που ετέθη σε καραντίνα και τελικά ο εργαζόμενος βρίσκεται στον αέρα. Είναι φανερό ότι γι’ αυτή την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι κάθε κρίσης. Είτε διά της αδράνειας είτε διά της πράξης δεν χάνει ευκαιρία να πλήττει βάναυσα τα δικαιώματά τους.

Έφη Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας από τον φιλότιμο κ. Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν λίγες ημέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για την σημαντική αύξηση στα ποσοστά της ανεργίας. «Στο 11μηνο διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψαν νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου, ενώ στο 11μηνο διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Η ίδια, επισημαίνει ότι «στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται ως άνεργοι γιατί χαρακτηρίζονται μη ενεργός πληθυσμός, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

«Πόσα άλλα στοιχεία να έρθουν στο φως για να γίνει σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική; Κι όμως, η ΝΔ επιμένει στην ίδια συνταγή και μάλιστα σκοπεύει να την ενισχύσει σύμφωνα με το «αναπτυξιακό» σχέδιο Πισσαρίδη», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «είναι λοιπόν πια καθαρό και στον πλέον καλοπροαίρετο: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «κακή διαχείριση» και «επιμέρους αστοχίες», αλλά με συγκεκριμένο προσανατολισμό της κυβέρνησης για διάλυση του κόσμου της εργασίας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments