Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος σε 24 ώρες – Συνολικά 216 τα θύματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος σε 24 ώρες – Συνολικά 216 τα θύματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος σε ένα 24ωρο. Κατέληξε γυναίκα 88 ετών που νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου στο ΑΧΕΠΑ. Συνολικά 216 τα θύματα.

Ακόμα ένας θάνατος λόγω κορωνοϊού σημειώθηκε στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 216. Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα του φονικού ιού μέσα σε ένα 24ωρο καθώς νωρίτερα σήμερα έχασε τη μάχη με τη ζωή και μία 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και τις ημέρες που πέρασαν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως την Κυριακή 9 Αυγούστου η καταγραφή έκανε λόγο για 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας. Επίσης, 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, νοσηλεύονται 26 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, 71 (33.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι αναφέρει έρευνα του ΑΠΘ για τον κορωνοϊό

Ερευνητική ομάδα HERACLES και το ΑΠΘ, εξέδωσε έρευνα που προέβλεπε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Η έρευνα προτείνει προκειμένου να ανακοπή η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού: Κοινωνική απόσταση και μάσκα παντού, τηλεργασία άμεσα και τοπικό lockdown στην Κεντρική Μακεδονία. «Αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού τώρα θα ξεπεράσουμε τα 700 κρούσματα την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020!», αναφέρεται.

Σε αυτούς τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας έως 31 Αυγούστου

Επίσης, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου, προς περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Για να δείτε αναλυτικά τους χώρους στους οποίους επιβάλλεται η χρήση μάσκας, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments