Ελλάδα

Κορωνοϊός μέτρα: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για την παραβίαση ωραρίου

Κορωνοϊός μέτρα: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για την παραβίαση ωραρίου
Κορωνοϊός μέτρα: Σημειώθηκαν οι πρώτες παραβάσεις ωραρίου σε καταστήματα εστίασης.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια και αποφάσισε να ανακοινώσει νέα μέτρα. Αρχικά έγινε υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Παράλληλα τα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες θα έπρεπε να λειτουργούν μόνο με καθιστούς. Το πιο πρόσφατο μέτρο της κυβέρνησης ήταν η μείωση του ωραρίου καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Θυμίζουμε ότι από τις 11/08 μέχρι 23/08 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο για 20 ημέρες.

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Στα Χανιά και τη Ρόδο επιβλήθηκαν-ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου- τα πρώτα πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ για παράβαση του ειδικού ωραρίου για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το flashnews.gr, στα Χανιά εντοπίστηκε επιχείρηση μπαρ να είναι σε πλήρη λειτουργία και να σερβίρει σε πελάτες γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στο μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 12vima.gr, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στη Ρόδο, κατάστημα εστίασης στην Κρεμαστή ήταν ανοιχτό στις 00:20 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες. Υπενθυμίζεται πως εάν η ίδια επιχείρηση παραβιάσει την απόφαση για δεύτερη φορά τότε επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας της για 20 ημέρες.

Την ίδια στιγμή έχουν παρατηρηθεί και πάλι εικόνες συνοστισμού στις πλατείες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Συγκεκριμένα στην Καβάλα, που είναι μέσα στις περιοχές που τα καταστήματα έκλεισαν από τις 12, ο κόσμος συνέχισε την διασκέδαση του στις πλατείες. Μπορεί τα καταστήματα εστίασης να κατέβασαν ρολά τα μεσάνυχτα στην Καβάλα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, κάποιοι πελάτες ωστόσο συνέχισαν τη διασκέδασή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα εστιατόρια και τα μπαρ έκλεισαν υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας. Ωστόσο, οι πελάτες που ήταν αποφασισμένοι να ξενυχτήσουν, δεν πτοήθηκαν και «μετακόμισαν» με τις παρέες τους στις πλατείες, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να μην αποφευχθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments