Ελλάδα

Χαλκιδική κορωνοϊός: Πάρτι σε beach bar εξετάζεται ως εστία διασποράς του ιού

Χαλκιδική κορωνοϊός: Πάρτι σε beach bar εξετάζεται ως εστία διασποράς του ιού
Χαλκιδική κορωνοϊός: Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το συγκεκριμένο πάρτι ήταν η αφορμή για να νοσήσουν δεκάδες νέες και νέοι.

Σε εστία μεγάλης διασποράς της νόσου φαίνεται ότι εξελίχθηκε μία συναυλία που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής. Στη συναυλία φέρεται ότι βρέθηκαν 2.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με πολλούς εξ αυτών να καταγράφονται ως κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που μετέβη εσπευσμένα στο Ασβεστοχώρι, μετά την είδηση ότι 36 άτομα που μένουν ή εργάζονται σε οίκο ευγηρίας είναι φορείς του ιού, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η μετάδοση έγινε από νεαρό που παρευρέθηκε σε συναυλία. Σύμφωνα με το thestival.gr τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά για όλο αυτό τον κόσμο φέρεται να βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το ίδιο και ένας αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε στο thestival ότι δόθηκε γραμμή να μην μαθευτεί η ύπαρξη κρουσμάτων για να μην δυσφημιστεί η επιχείρηση. Φέρεται να ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια όμως κάποιοι το θεώρησαν λάθος και κατήγγειλαν τα όσα έγιναν.

Την ίδια ώρα γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της διασκέδασης δηλώνει στο thestival:  «Θα πρέπει και οι καλλιτέχνες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν το κασέ τους. Δεν γίνεται να ζητάνε 20.000 για μια συναυλία. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά. Αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να βάλουν στα μαγαζιά τους περισσότερο κόσμο για να μην πτωχεύσουν. Δίνουμε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες».

Ο Τσιόδρας επιβεβαίωσε 36 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Στα 36 ανέρχονται τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη όπως επιβεβαίωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε εκτάκτως στη δομή. Σύμφωνα με τον καθηγητή ανάμεσα στα κρούσματα είναι 3 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι ηλικιωμένοι, πολλοί εκ των οποίων είναι ασυμπτωματικοί.

Τι δήλωσε ο καθηγητής

«Όσοι είναι θετικοί θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Να σας πω ότι μεγάλο ποσοστό των περιστατικών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν άμεση επαφή είτε με ταξιδιώτες που έχουν επιστρέψει από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, είτε από νησιά των Κυκλάδων στην Αττική. Το ότι είναι καλοκαίρι δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και μπορεί οι νέοι να κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Τσίοδρας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το GRtimes.gr

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι ασυμπτωματικοί. » Η τελευταία ανάλυση που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ δείχνει ότι περίπου 30% των περιστατικών είναι ασυμπτωματικοί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών».

Δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φονικό ιό σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 216. Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Νωρίτερα σήμερα έχασε τη μάχη με τη ζωή και μία 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής και έναν 58χρονο παιδίατρο ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου. Σημειώνεται πως η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (11 Αυγούστου) διασωληνώθηκε και ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments