Τεχνολογία

Google Android: Οι συσκευές μετατρέπονται σε σεισμογράφοι

Google Android: Οι συσκευές μετατρέπονται σε σεισμογράφοι
Google Android: Νέες λειτουργίες έρχονται στα κινητά Android από την Google.

Νέες λειτουργίες για τα Android smartphones ανακοίνωσε η Google. Από όλες ξεχωρίζει αυτή της ενημέρωσης και του εντοπισμού σεισμών σε όλο τον κόσμο. Η νέα τεχνολογία ShakeAlert βασίζεται σε δεδομένα από σεισμογράφους σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να ενημερώνει τους χρήστες για το επίκεντρο των σεισμών αμέσως μόλις εντοπίζονται, έτσι ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η αρχή γίνεται από την Καλιφόρνια και σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες.

Το σύστημα της Google εκμεταλλεύεται το επιταχυνσιόμετρο που υπάρχει σχεδόν σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή με σκοπό να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο εντοπισμού σεισμών. Σε περίπτωση που το smartphone αισθανθεί το πρώτο κύμα ενός σεισμού, τότε αποστέλλει δεδομένα στον ξεχωριστό server της Google και εκεί γίνεται ανάλυση μαζί με τα σήματα που έρχονται από εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές από την ίδια περιοχή.

Άλλες προσθήκες έρχονται στην εφαρμογή προσβασιμότητας Google Lookout που πλέον υποστηρίζεται από όλα τα Android smartphones με έκδοση Android 6.0 ή μεταγενέστερη και τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM, η δυνατότητα να γνωστοποιείς τη γλώσσα της συσκευής σου όταν πραγματοποιείς κλήση εκτάκτου ανάγκης, ούτως ώστε οι διασώστες να γνωρίζουν εξαρχής αν μπορείς να τους καταλάβεις ή όχι, η νέα εφαρμογή Calendar στο Android Auto και η προσθήκη της ενότητας Bedtime στην εφαρμογή Clock για όλες τις συσκευές Android (από 6.0 και μετά).

Android 11: Πότε θα είναι διαθέσιμο το νέο mobile λειτουργικό της Google

Εν τω μεταξύ, η πολυαναμενόμενη beta έκδοση του  11 έγινε πλέον διαθέσιμη, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, για όσους ήθελαν να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης λογισμικού της . Το νέο λειτουργικό θα καταφτάσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί.   Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο και πολυαναμενόμενο mobile λειτουργικό της Google μπήκε στην τελική του φάση, διανύοντας και επισήμως τη δεύτερη δοκιμαστική του περίοδο.

Αυτή είναι η φάση της «σταθερότητας της πλατφόρμας», ένας όρος που προορίζεται για τους κατασκευαστές και τους δημιουργούν εφαρμογών, ώστε να ξέρουν πως δεν θα αλλάξει πια δραστικά το λειτουργικό ως την επίσημη κυκλοφορία του. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν συμβατές τις εφαρμογές τους με το νέο Android αν και η Google δεν ανακοίνωσε εξάλλου νέα χαρακτηριστικά για το νέο λειτουργικό. Πάντως, είναι εντός χρονοδιαγράμματος και μπορούμε να πούμε πως το νέο λειτουργικό θα καταφτάσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments