Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου

Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου
Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Καμία πολιτιστική εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα από την Περιφέρεια Αττικής εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από 14 έως 31 Αυγούστου στην Περιφέρεια Αττικής εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για λόγους καλύτερης προάσπισης της δημόσιας υγείας, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου.

Σε μήνυμα του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Στηρίζουμε και επενδύουμε στο σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, όπως αποδείξαμε και με το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχαμε εξαγγείλει για όλη την Αττική. Δυστυχώς όμως η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αναστέλλουμε μέχρι νεωτέρας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει, καθώς είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, τους Δήμους για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία, τους πολιτιστικούς φορείς αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν».

Υπενθυμίζεται, πως το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε περισσότερους από 45 δήμους της Αττικής. Μάλιστα έχει δομηθεί πάνω σε τρεις άξονες:

  • Τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε μεγάλα και αγαπημένα στο ευρύ κοινό Φεστιβάλ της Αττικής.
  • Τη συνεργασία της με τους δήμους της Αττικής, συνδράμοντας τις προσπάθειές τους αλλά και δημιουργώντας νέους τοπικούς πολιτιστικούς θεσμούς, όπως η «Εβδομάδα Θεάτρου» στην Ελευσίνα.
  •  Την ανάδειξη των χώρων Πολιτισμού της ίδιας της Περιφέρειας Αττικής, με αιχμή του δόρατος το υπαίθριο θέατρο στο Αττικό Άλσος όπου έχουμε την πολύ σημαντική συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Προβληματισμός για την Αττική:

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων ανάμεσα σε νέους ανθρώπους ή επισκέπτες στα νησιά. Όπως δείχνουν και οι αριθμοί στο στόχαστρο βρίσκεται η Αττική, στην οποία καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 11 ημέρες 384 κρούσματα, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Ο τελευταίος απολογισμός για το λεκανοπέδιο περιλαμβάνει 82 κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 αφορούν την εστία που έχει εντοπιστεί στον Πόρο και την Τροιζήνα. Από τη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων έχουν ήδη καταμετρηθεί περίπου 50 κρούσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments