Διεθνή

Απειλές Ερντογάν – Στην Ελλάδα οι γαλλικές δυνάμεις

Απειλές Ερντογάν – Στην Ελλάδα οι γαλλικές δυνάμεις
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις και αποκάλυψε ότι θα έχει επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Την ίδια ώρα η Γαλλική βοήθεια έχει φτάσει στην Ελλάδα.

Καμία πρόθεση να κάνει ένα βήμα πίσω δεν έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες στη Μεσόγειο ο Τούρκος Πρόεδρος εξακολουθεί να έχει προκλητική στάση και με τις δηλώσεις του ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέδωσε νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να αποκλείσει την Τουρκία. Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελληνική πλευρά, μόλις μια μέρα μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραλήπτης των απειλών είναι και η Γαλλία που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open ΤV στο Βερολίνο η Τουρκία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από την Μεσόγειο. Εκείνοι που νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες θα ζήσουν μεγάλη απογοήτευση. Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το πράξουμε». Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα 19 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος, του AKP αποκάλυψε ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Επικοινωνία με Μέρκελ και Μισέλ

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι οι ξένοι ηγέτες γνωρίζουν τις θέσεις της Τουρκίας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια στιγμή αποκάλυψε ότι θα έχει συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Αφού ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την πολεμική ρητορική του, έτεινε ξανά «χείρα φιλίας» λέγοντας ότι «καλούμε την Ελλάδα σε διάλογο».

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Έχουμε δηλώσει ότι καμία ξένη εταιρεία ή πλοίο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες εξερεύνησης στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλήσεις με τη βοήθεια μιας χώρας που δεν έχει ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο, η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος προσπαθούν να αγνοήσουν τη νοοτροπία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιλώ ειλικρινά. Ο στόχος της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μας περιορίσει μόνο στον Κόλπο της Αττάλειας στη Μεσόγειο. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου. Η απαίτηση μιας θαλάσσιας δικαιοδοσίας για το νησί (σ.σ.: Καστελόριζο), το οποίο απέχει 2 χλμ. από την τουρκική ακτή και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική και κοινή λογική. Είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι ένα νησί 10 km2 έχει ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων km2» τόνισε στον παραληρηματικό του λόγο.

Στην Ελλάδα οι Γαλλικές δυνάμεις

Στην ελληνική επικράτεια εισήλθαν οι γαλλικές δυνάμεις που προανήγγειλε ότι θα στείλει ο Εμανουέλ Μακρόν ύστερα από την επικοινωνία που είχε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντάς του τη συμπαράσταση των Γάλλων απέναντι στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην ελληνική ΑΟΖ και στα όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας, από το Oruc Reis και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale. Τα δύο αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX οι Τούρκοι και κινείται το Oruc Reis στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι το «μάτι» της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα παρακολουθεί στενά την παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments