Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα – Τι γίνεται με τα μπαρ και τα εστιατόρια

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα – Τι γίνεται με τα μπαρ και τα εστιατόρια
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα στην καθημερινότητα μας μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς,στάθηκε ιδιαίτερα και στην επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας

Μετά τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας επεκτείνεται πλέον σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το νέο μέτρο έχει άμεση ισχύ και η εφαρμογή του προβλέπεται μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Επιπλέον, παρατείνεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, (εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων, χώρους λατρείας) ενώ συστήνεται έντονα και η χρήση της σε ανοικτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Αυστηρές συστάσεις

  • Αυστηρή είναι η σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους προς όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
  • Δόθηκε, επίσης, σύσταση για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.
  • Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής δίνεται επίσης κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Μπαρ και εστιατόρια – Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων και στην Αττική από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, η απαγόρευση για την Αττική περιλαμβάνει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου

Η διαφορά είναι πως το κλείσιμο των καταστημάτων γίνεται τα μεσάνυχτα αντί για 11. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
  • Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments