Πως Να

Πώς να σταματήσω τη φαγούρα από τσίμπημα κουνουπιού

Πώς να σταματήσω τη φαγούρα από τσίμπημα κουνουπιού
Τσίμπημα κουνουπιού: Είναι αναπόφευκτο και συχνά προκαλεί πολύ έντονη φαγούρα.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά χαρακτηριστικά του καλοκαιριού είναι τα κουνούπια τα οποία σε τσιμπούν και σου προκαλούν φαγούρα.

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών λοιπόν, το καλοκαίρι είναι αναπόφευκτα και συχνά προκαλούν πολύ έντονη φαγούρα. Εάν δεν έχεις προμηθευτεί κάποιον προϊόν για τη φαγούρα ή αν βρίσκεσαι σε διακοπές και δεν έχεις κοντά κάποιο φαρμακείο, αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου κάτι από τα παρακάτω ώστε να σου δώσει άμεση και ανακουφιστική λύση.

Βερνίκι νυχιών

Ο λόγος για το βερνίκι νυχιών, ιδανικά το διάφανο γιατί δεν θα φαίνεται καθόλου…! Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά, σύμφωνα με το baby, είναι δοκιμασμένο και έχει αποτέλεσμα. Τα συστατικά του βερνικιού είναι αυτά που κρατούν τον αέρα μακριά από το τσίμπημα. Έτσι δεν αισθάνεσαι την έντονη φαγούρα. Και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ρίχνεις όσο συχνά νομίζεις, μια σταγόνα από το βερνίκι. Μην ξεχάσεις, βέβαια, στο τέλος να το καθαρίσετε με ασετόν.

Λεμόνι

Τα λεμόνια έχουν αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ χρήσιμα στη θεραπεία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Απλά κόψε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψε το εσωτερικό στο σημείο του τσιμπήματος για γρήγορη ανακούφιση. Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις να τρίψεις την κίτρινη φλούδα του λεμονιού πάνω στο δέρμα σου.

Μαγειρική σόδα

Πάρε ένα ποτήρι νερό και διάλυσε σε αυτό ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βούτηξε μέσα στο νερό μια καθαρή πετσέτα και βάλε τη στο τσίμπημα. Κράτησέ την εκεί για 15 με 20 λεπτά. Ξέπλυνε το σημείο με ζεστό νερό. Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι μια ήπια αλκαλική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ισορροπίας του pH του δέρματός σου.

Αλόη

Η αλόη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φυσικούς αντισηπτικούς παράγοντες, ο οποίος βοηθά σε μεγάλο βαθμό στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Κόψε το φύλλο της αλόης για να εξαγάγετε το τζελ. Βάλε το τζελ αλόης στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφάρμοσέ το απευθείας πάνω στο τσίμπημα. Η αλόη μειώνει το πρήξιμο και τη φαγούρα, ενώ συμβάλλει και στην ταχύτερη επούλωση.

Πάγος

Το κρύο, όπως το παγάκι, περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σου δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα. Αρκεί να ακουμπήσεις λίγο πάγο στο σημείο για 10 με 15 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments