Διεθνή

Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα – Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο

Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα – Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στο συνοριακό φυλάκιο με την Αλβανία, μετά τη μείωση των ωρών που θα παραμένει ανοιχτό. Ένα αγόρι έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε από ασθενοφόρο

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στο φυλάκιο της Κακαβιάς καθώς από αύριο σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης θα μπορούν να περνάνε τα σύνορα μέχρι 750 άτομα. Ο όγκος των ανθρώπων είναι μεγάλος και υπάρχει έντονη αγανάκτηση που ιδώς μετά από δυστύχημα με θύμα ένα 10χρονο αγόρι.

Το πρωί, σύμφωνα με το epiruspost.gr 10χρονο αγόρι που περίμενε μαζί με τους γονείς του βρήκε τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από ασθενοφόρο που κινούνταν προς το νοσοκομείο του Αγρυροκάστρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία του Αργυροκάστρου το παιδί παρασύρθηκε από ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε από την Κακαβιά προς το νοσοκομείο πολίτη που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και με βάση αυτόπτες μάρτυρες το ασθενοφόρο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού σταθμού για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή.

Μετά από τρεις μέρες όπου τα προβλήματα ήταν εκρηκτικά και μετά το δυστύχημα του Σαββάτου ενεργοποιείται το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχουν στον οδικό άξονα που οδηγεί στην Κακαβιά προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές οχημάτων και η ταλαιπωρία ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Παράλληλα ζητά από τους πολίτες να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια προς την Ελλάδα για μία άλλη χρονική στιγμή και να παραμείνουν στα χωριά κατά μήκος της διαδρομής ωσότου δημιουργηθούν πραγματικές δυνατότητες διέλευσης των συνόρων χωρίς ώρες αναμονής.

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

«Καλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν και να συνεργαστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις άλλες δομές που ασχολούνται με αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση» αναφέρει στη δήλωσή του ο Υπουργός.

Η κατάσταση στην Κακαβιά έχει πυροδοτήσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης στην Αλβανία με την δεύτερη να υποστηρίζει ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα ώστε να μην σχηματιστούν οι ουρές χιλιομέτρων πριν τον μεθοριακό σταθμό.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων προκλήθηκε από την μαζική επιστροφή που ξεκίνησε πριν τις 16 Αυγούστου οπότε από την πλευρά της Ελλάδας τίθενται σε εφαρμογή νέα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments