Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Γυναίκα θετική στον ιό γέννησε στο νοσοκομείο Αττικόν – Ήταν ασυμπτωματική

Κορωνοϊός Ελλάδα: Γυναίκα θετική στον ιό γέννησε στο νοσοκομείο Αττικόν – Ήταν ασυμπτωματική
Κορωνοϊός Ελλάδα: Γυναίκα που ήταν ασυμπτωματική γέννησε στο νοσοκομείο Αττικόν. Έχει μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ το βρέφος υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Γυναίκα ασυμπτωματική στον κορωνοϊό γέννησε σήμερα στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό και μετά τον τοκετό μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ η γυναίκα γέννησε ένα αγοράκι στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Η γυναίκα επισκεπτόταν για εξετάσεις το νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Η γυναίκα είναι 37 ετών, πρωτοτόκος, βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στη Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα». Η επίτοκος παραπέμφθηκε σήμερα στο πρωί στις 08.00 πμ στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Υποβλήθηκε χθες σε έλεγχο για λοίμωξη Covid-19 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου για καισαρική τομή, λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου. Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική. Στις 12.30 έγινε καισαρική τομή. Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 2.630 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.

Ο καθηγητής Βατόπουλος επισήμανε σε συνέντευξή του την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς όπως είπε η περίοδος που διανύουμε είναι χειρότερη από την περίοδο του Μαρτίου.

«Τότε ο καθένας ήταν σπίτι, τώρα η παράμετρος είναι άλλη, καθώς υπάρχει μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων και γίνεται μεταφορά του ιού από τη μια περιοχή στην άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά. «Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες», τόνισε και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους.

Φοβάμαι και για άλλα βαριά περιστατικά με νέους

«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», συμπλήρωσε σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης κοπέλας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Μετέπειτα ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε ότι «και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν». Μάλιστα τόνισε ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments