Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συλλήψεις νεαρών που έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από Πάτμο σε Πειραιά

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συλλήψεις νεαρών που έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από Πάτμο σε Πειραιά
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρεις νεαροί έσπασαν την καραντίνα και αποφάσισαν να ταξιδέψουν από Πάτμο σε Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Το λιμενικό τους συνέλαβε όταν έφτασαν στον Πειραιά.

Τρία άτομα αποφάσισαν να σπάσουν την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί και να ταξιδέψουν από την Πάτμο, όπου βρίσκονταν στον Πειραιά με το πλοίο Blue Star 1. Το λιμενικό που είχε ενημερωθεί για το συμβάν συνέλαβε τους τρεις νεαρούς, ηλικίας περίπου 25 χρόνων, όταν έφτασαν στον Πειραιά. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. .

Οι τρεις νεαροί Έλληνες έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα στο νησί των Δωδεκανήσσων όμως, όχι μόνο δεν ακολούθησαν τις εντολές των αρχών αλλά αποφάσισαν να ταξιδέψουν από την Πάτμο για τον Πειραιά. Στην παρέα, μάλιστα, υπήρχε και ένα τέταρτο άτομο, το οποίο παρέμεινε εμπύρετο στην Πάτμο.

Σήμερα που αναμένεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών στα λιμάνια, καθώς τελειώνει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου του Αυγουστου, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα.

Συνεχείς έλεγχοι σε Πειραιά – Ραφήνα

Με δεδομένο αυτό, ειδική δράση πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύνολο  στα δύο μεγάλα λιμάνια του  και του , με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής .

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments