Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ απαντά για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που βρέθηκαν θετικοί

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ απαντά για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που βρέθηκαν θετικοί
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Σε ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για θετικούς στον ιό εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» προχώρησε ο ΕΟΔΥ.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά τον συναγερμό που σήμανε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η εν λόγω ενημέρωση, «σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια».

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των έξι υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (τέσσερις ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό», καταλήγει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να… κερδίσουν λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι πήγες του υπουργείου Υγείας για δημοσιεύματα που αφορούν στα επιβεβαιωμένα κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα για σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου

«Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Επίσης, 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments