Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό 9 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό 9 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό ακόμα 9 εργαζόμενοι υγείας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι οποίοι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα εργάζονταν κανονικά.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της επιδημίας είναι να νοσήσει το υγειονομικό προσωπικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο και η διασπορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη αλλά και τα νοσοκομεία να μείνουν χωρίς προσωπικό. Δυστυχώς τα κρούσματα στον χώρο της υγείας αυξάνονται. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση 9 άτομα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου βγήκαν θετικά στον ιό, αφού επέστρεψαν από άδεια.

Όπως μεταδίδει το seleo.gr, οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννακός τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες. “Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα” ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμα δύο θάνατοι στη χώρα

Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ιός προσβάλει νέους ανθρώπους και η αύξηση των θανάτων. Δύο νέοι θάνατοι από καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 228. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Alpha στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 71χρονος με υποκείμενα νοσηματα, ενώ στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας μια 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου ενώ συστήνουν μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερα στους νέους.

Στην εντατική 17χρονη

Ειδικότερα, μια 17χρονη μαθήτρια νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα το flash.gr η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι στην ηλιακή ομάδα από 18 έως 39 ετών. Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο ανακοινώθηκαν 230 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments