Ελλάδα

Αστυνομικοί κορωνοϊός: Έξι θετικά κρούσματα σε υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί κορωνοϊός: Έξι θετικά κρούσματα σε υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομικοί κορωνοϊός: Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί σε αστυνομικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου έχουν εντοπιστεί σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία αφού οι αστυνομικοί υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα η ιχνηλάτηση να έχει απλωθεί.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος τον Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόκειται για συνολικά εννέα κρούσματα, τονίζει πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής το θεσμικό όργανο, από το Σάββατο 8 Αυγούστου έως τον Δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ. «Να δοθεί προτεραιότητα στους αστυνομικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους», τονίζει.

Προσθέτει, ακόμα, πως «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα της πανδημίας στη χώρα μας, βλέπουμε να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την προστασία των αστυνομικών». Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς καθώς έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά και υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως κολλήσουν τον ιό και τον διασπείρουν στις οικογένειές τους.

Μήνυμα από το 112

Εν τω μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών και να τηρήσουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 13:30 στα κινητά των πολιτών έφτασε ένα μήνυμα, στο οποίο τονιζόταν πως «ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος» και πως οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments