Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 17/08/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 17/08/2020
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 17 Αυγούστου: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 150.

Μια μικρή πτώση σημείωσαν τα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα δίνοντας μια ελπίδα πως ίσως τα πράγματα αλλάξουν. Ο κορωνοϊός τις τελευταίες μέρες εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η ανησυχία των ειδικών είναι μεγάλη.  Σήμερα όπως εδώ και αρκετές μέρες οι νοσούντες από τον Covid – 19 αν και λιγότεροι από άλλες φορές παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 150 εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7222  και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- ανήλθαν στους 230 με τελευταία απώλεια μια 74χρονη που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 150 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7222, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

1692 (23.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3394 (47.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 7 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 230 θανάτους συνολικά στη χώρα. 81 (35.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κανένα κρούσμα του ιού από τα τεστ που έγιναν την Κυριακή σε Πειραιά και Ραφήνα

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα αποτελέσματα των τεστ σε επιβάτες πλοίων που έφτασαν την Κυριακή 16 Αυγούστου σε Πειραιά και Ραφήνα. Κανένας επιβάτης από τα νησιά δεν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στα λιμάνια από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που στόχο είχε τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Η λήψη έγινε από το ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με την μέθοδο PCR. Η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ήταν μεγάλη, καθώς και στα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διενεργήθηκαν, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών, πάνω από 300 δειγματοληπτικοί επιδημιολογικοί έλεγχοι.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς και με την Δημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής. Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται το μεγαλύτερο ποσοστό επιστροφής των εκδρομέων, προγραμματίζεται από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1), από αύριο και κάθε μέρα, ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών το οποίο θα διενεργεί, σε εθελοντική βάση, ελέγχους σε επιβάτες που επιστρέφουν και εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι: «τα αρνητικά αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα, ωστόσο απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση» και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Αττικής μας».

Μήνυμα από το 112 για τον κορωνοϊό προς τους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών και να τηρήσουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 13:30 τα κινητά στα κινητά των πολιτών έφτασε ένα μήνυμα, στο οποίο τονίζοταν πως  “ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος” και πως οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα:

“Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας”.

Aυτά τα μέτρα ισχύουν από σήμερα:

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα ισχύουν νέα μέτρα σε μια προσπάθεια των αρχών να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα, μετά και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Σε 16 περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο επιβάλλεται υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και απαγόρευση λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Αναλυτικά οι περιοχές για τις οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα:

  • η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
  • οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Επίσης, από σήμερα, όσον αφορά στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα από τα χερσαία σύνορα αλλά και στους Έλληνες πολίτες και τα άτομα που διαθέτουν άδεια μόνιμης παραμονής, είναι πλέον υποχρεωτική η προσκόμιση τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον ιό με αρνητικά αποτελέσματα, το οποίο θα έχει διενεργηθεί το πολύ μέχρι 72 ώρες πριν τη διέλευση των συνόρων στη χώρα από όπου έρχονται οι ταξιδιώτες. Η υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου, καθίσταται υποχρεωτική και για τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων που προέρχονται από τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Τσεχία και το Βέλγιο. Από χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου, ο μέγιστος αριθμός ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, είναι τα 750 άτομα.

Ακόμη, από σήμερα:

    • Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις όπου οι παρευρισκόμενοι είναι όρθιοι. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι συναυλίες και οι παραστάσεις.
    • Σε μέλη προσωπικού μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια.
    • Εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments