Ελλάδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοινώνονται αυτήν τη εβδομάδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοινώνονται αυτήν τη εβδομάδα
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Η σχετική μείωση των κρουσμάτων τη Δευτέρα 18 Αυγούστου δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για τους επιστήμονες, ενώ η κυβέρνηση σκέφτεται την επιβολή νέων μέτρων.

Μπορεί τα κρούσματα την Δευτέρα 17 Αυγούστου να έπεσαν από τα 200 που ήταν τις τελευταίες μέρες, ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να λάβει νέα μέτρα ιδίως μπροστά στην επιστροφή των ταξιδιωτών του Αυγούστου.

Ο στόχος (να πέσουν τα κρούσματα ως το τέλος του μήνα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ημερησίων) δείχνει να είναι αρκετά μακριά ακόμα, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του instanews.gr. Σήμερα αναμένουμε και την ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, ωστόσο αν υπάρξουν νέα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες.

Τι συζητήθηκε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ξεκάθαρος. Η μπάλα είναι πια στα πόδια των επιστημόνων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όποιο μέτρο της ζητηθεί εκτός από το γενικό lockdowvn.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 19 Αυγούστου και θα αποφασίσει για τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Οι εισηγήσεις που θα κάνει η Επιτροπή θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται το instanews το μέτρο των τοπικών lockdown που συζητήθηκε δεν θα πέσει στο τραπέζι ακόμα. Θα τεθεί σε εφαρμογή πρώτα ένα πιο light σχέδιο και αν δεν αποδώσει, τότε θα συζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα μετά και τις σημερινές μετρήσεις που θα γίνουν για να φανεί ποιες περιοχές έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο θα ανακοινωθούν (ο αρχικός σχεδιασμός μιλάει για ανακοίνωση αύριο) τρία νέα μέτρα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

1) Επέκταση του μοντέλου της Αθήνας (νέο ωράριο λειτουργίας σε χώρους εστίασης και διασκέδασης) στις πιο επιβαρυμένες περιοχές

2) Νέα πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν στη δουλειά από τις διακοπές (ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ποια μέτρα θα προβλέπουν).

3) Τηλεργασία όπου αυτή είναι εφικτή.

Αν τα μέτρα αποδώσουν και ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιηθεί, τότε δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις. Αν συνεχιστεί η αύξησή τους όμως, τότε τα τοπικά lockdown είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments