Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Στα ύψη σήμερα η Αττική – Η γεωγραφική κατανομή των 269 κρουσμάτων

Ελλάδα κορωνοϊός: Στα ύψη σήμερα η Αττική – Η γεωγραφική κατανομή των 269 κρουσμάτων
Ελλάδα κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας. Στα ύψη τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή τους.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα Τρίτη. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 επιβεβαιωμένα και 2 νέους θανάτους κάνοντας τα θύματα να έχουν φτάσει τα 232.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν για άλλη μία μέρα τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στην πρώτη περιοχή εντοπίστηκαν 98 εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και στην δεύτερη 70 εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ από τα 269 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό οι 1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενοι με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενοι με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή τους

  • 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Όσον αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων αυτός πλέον ανέρχεται στους 25 με τη διάμεση ηλικία να είναι τα 67 έτη. Επτά εκ των διασωληνωμένων (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το ΑΧΕΠΑ παύει προσωρινά να είναι νοσοκομείο αναφοράς

Το ΑΧΕΠΑ παύει προσωρινά να είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 21 Αυγούστου το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εννέα περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί σε 48 ώρες μόνο στη Θεσσαλονίκη ενώ περισσότεροι από 20 είναι οι ασθενείς σε όλη τη χώρα. Πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και ακολούθησαν επτά ακόμα, ενώ βρέθηκε θετικός και ένας αστυνομικός από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαπιστώθηκε πως νοσεί από Covid-19 ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Όπως καταγγέλλει στο in.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, τα προβλήματα των αστυνομικών δεν περιορίζονται στα κρούσματα, καθώς σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει και με τα τεστ για να φανεί ποιοι είναι θετικοί ή όχι στον ιό. Μάλιστα τονίζει ότι μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι σε καραντίνα τις τελευταίες 7 ημέρες χωρίς να έχει υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ μια ακόμα έκανε το τεστ το Σάββατο και θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα την Τετάρτη.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε καθημερινά στο δρόμο» υπογραμμίζει και προσθέτει πως οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό στις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής έχουν παρθεί, από πλευράς της Ηγεσίας και των κατά τόπους Διοικήσεων, ελάχιστες πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της υγείας του αστυνομικού προσωπικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. «Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συντριπτική πλειονότητα των γραφείων που εξυπηρετούν το κοινό δεν διαθέτουν προστατευτικά διαχωριστικά plexiglass και οι αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται τα αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμα κι όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η εξάπλωση της πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments