Ελλάδα

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης κορωνοϊός: Συνολικά 13 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης κορωνοϊός: Συνολικά 13 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου
Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης κορωνοϊός: Ανησυχία στην συμπρωτεύουσα καθώς συνεχίζεται η διασπορά του ιού σε εργαζόμενους υγείας στην πόλη. Συνολικά στα 13 κρούσματα σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς άλλοι 7 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον ιό, σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes.gr,  ενώ άλλοι 6 συνάδελφοί τους είχαν εντοπιστεί θετικοί στον ιό πριν από λίγες ημέρες. Συνολικά έχουν καταγραφεί 13 περιπτώσεις ασθενών στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Μιλώντας στο grtimes, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης επιβεβαίωσε την ύπαρξη 7 κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην κλινική των κρουσμάτων για COVID-19, ωστόσο όπως ανέφερε, ακόμα διερευνάται πόσοι από αυτούς δούλευαν ή επέστρεψαν από διακοπές.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι επτά υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

«Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, είμαστε πολύ πιο εκτεθειμένοι όταν εξερχόμαστε από το νοσοκομείο και από τα αυστηρά πρωτόκολλα συμπεριφοράς και βγαίνουμε έξω στους ανθρώπους που είτε αμελούν να πάρουν μέτρα είτε το κάνουν συνειδητά καθιστάμενοι υπεύθυνοι για την διασπορά του κορονοϊού» επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου».

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας για τα νοσοκομεία

Νωρίτερα σήμερα στην ενημέρωση από τον υφυπουργό Υγείας, κ. Κοτζαμάνη σημειώθηκε πως θα ενισχυθεί με προσλήψεις και κρεβάτια ΜΕΘ το σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξει νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ.

Όπως είπε: «Από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. Δρομολογήσαμε παράλληλα τις απαιτούμενες διαδικασίες που εκκρεμούσαν έτσι ώστε να δρομολογηθούν μόνιμες προσλήψεις 942 γιατρών σε νοσοκομείο, 81 για τα νησιά 1209 νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου εντάσσονται στις ΜΕΘ 1650 επαγγελματίες νοσηλευτές για την απόκτηση ειδικότητας στην εντατική ιατρική και 600 νοσηλευτές υγείας. Υπάρχει επάρκεια υλικών. Αποθέματα δημιουργούνται από διαγωνισμούς, δωρεές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments