Διεθνή

Ιταλία εκτροχιασμός τρένου: Έφυγε από τον σταθμό χωρίς οδηγό και εκτροχιάστηκε – Τρεις τραυματίες

Ιταλία εκτροχιασμός τρένου: Έφυγε από τον σταθμό χωρίς οδηγό και εκτροχιάστηκε – Τρεις τραυματίες
Ιταλία εκτροχιασμός τρένου: Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.45 το μεσημέρι, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρνάτε Ουσμάτε, στη Μόντσα, βορειοανατολικά του Μιλάνου.

Επιβατική αμαξοστοιχία κάλυψε απόσταση επτά χιλιομέτρων, χωρίς τον μηχανοδηγό της, μέχρι που εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, όπως ανέφεραν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.45 το μεσημέρι, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρνάτε Ουσμάτε, στη Μόντσα, βορειοανατολικά του Μιλάνου. Ο μηχανοδηγός είχε κατέβει από το τρένο για να κάνει διάλειμμα μαζί με τον ελεγκτή.

Το τρένο έφυγε μόνο του και εκτροχιάστηκε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και o ένας και μοναδικός επιβάτης του.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα αφού η τοπική σιδηροδρομική εταιρεία Trenord παραδέχτηκε ότι «για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί» το τρένο ξεκίνησε από τον σταθμό του Παντέρνο χωρίς οδηγό. Το σύστημα ασφαλείας ήταν εκείνο που «οδήγησε» την αμαξοστοιχία προς ένα τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών που δεν χρησιμοποιούνται, στον σταθμό του Καρνάτε Ουσμάτε. Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση φαίνεται ένα βαγόνι να έχει πέσει στο πλάι και ένα άλλο να έχει γείρει σε γωνία 45 μοιρών.

Σοκαριστικό περιστατικό συνέβη επίσης στην Ρουμανία με νεκρό τραγουδιστή που τον παρέσυρε τρένο

Το δυστύχημα συνέβη σε δρόμο της Ρουμανίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους ένας 29χρονος τραγουδιστής που οδηγούσε με τη μουσική στη διαπασών και δεν αντιλήφθηκε το τρένο που περνούσε από τη σιδηροδρομική διάβαση.

Ο 29χρονος Tavy Pustiu, όπως φαίνεται και από το live βίντεο που δημοσίευσε στα social media, βρίσκεται στη θέση του οδηγού ενώ ακριβώς δίπλα του, στη θέση του συνοδηγού, κάθεται η σύζυγός του. Κάποια στιγμή, δυναμώνει την ένταση της μουσικής και τραγουδάει μία κοιτώντας τη κάμερα του κινητού του, μία τη γυναίκα του. Δευτερόλεπτα αργότερα, φτάνουν στην σιδηροδρομική διάβαση. Η γυναίκα, όπως έχει καταγραφεί και από την κάμερα του κινητού του 29χρονου, φαίνεται να κοιτάει δεξιά και αριστερά. Μάταια όμως γιατί δεν βλέπει το τρένο που λίγα λεπτά αργότερα θα πέσει πάνω στο αυτοκίνητό τους.

Ο 29χρονος ωστόσο αντιλαμβάνεται την παρουσία του, αφού λίγο πριν πέσει μαύρο αφήνει μια τρομακτική κραυγή. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά με τον άτυχο νέο να μην προλαβαίνει να αντιδράσει και να σκοτώνεται ακαριαία. Το τρένο έπεσε πάνω στο λευκό Ford Fiesta και το έκανε κομμάτια.

https://youtu.be/DMUpRyrkqY8

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατό του 29χρονου ενώ όσον αφορά τη 24χρονη σύζυγό του φέρεται να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments