Διεθνή

Κορωνοϊός Σόιμπλε: Δίνει εντολή για μάσκα και στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Κορωνοϊός Σόιμπλε: Δίνει εντολή για μάσκα και στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο
Κορωνοϊός Σόιμπλε: Τα μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) θα πρέπει να φορούν μάσκα από τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου συνιστά επειγόντως την προστασία από το στόμα και τη μύτη σε όλα τα κοινοβουλευτικά κτίρια Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) θα πρέπει να φορούν μάσκα από τον Σεπτέμβριο.

Σε επιστολή του προέδρου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες, αναφέρεται ότι συνιστά επειγόντως την προστασία από το στόμα και τη μύτη σε όλα τα κοινοβουλευτικά κτίρια, να φορούν δηλαδή μάσκα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός παραπέμπει στην επιστολή του στους πολυάριθμους παραθεριστές μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι επιστρέφουν στο ομοαπονδιακό Κοινοβούλιο και στη λειτουργία του ως προτύπου για τους πολίτες.

Ξεπέρασαν τους 778.000 οι θάνατοι εξαιτίας του ιού παγκοσμίως

Πάνω από 778.000 είναι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως την ώρα που τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό είχαν πλέον ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια ως το βράδυ της Τρίτης (18 Αυγούστου), σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης καταμετρούσε 778.557 νεκρούς και 22.046.135 κρούσματα μόλυνσης ως την Τρίτη στις 20:27 (τοπική ώρα· 03:27 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας). Οι ΗΠΑ , σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με 171.687 νεκρούς και 5.480.487 μολύνσεις. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 109.888 θανάτους και 3.359.570 κρούσματα. Η Ινδία έχει εξάλλου επιβεβαιώσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης.

Στα κράτη που έχουν καταγράψει τουλάχιστον 400.000 μολύνσεις συγκαταλέγονται η Ρωσία, η Νότια Αφρική, το Περού, το Μεξικό και η Κολομβία· στις χώρες που καταγράφουν τουλάχιστον 30.000 θανάτους συμπεριλαμβάνονται το Μεξικό, η Ινδία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Τζονς Χόπκινς. Και όσο τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται τόσο οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να λάβουν επιπλέον μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και όλα αυτά την ώρα που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το εμβόλιο ενώ δίνεται «μάχη» με τον χρόνο ώστε να είναι διαθέσιμο στην αγορά όσο πιο σύντομα γίνεται. Μάλιστα, οι αρχές της Αυστραλίας αναμένεται να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επιτρέποντας εξαιρέσεις μόνο για ιατρικούς λόγους, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Όλος ο πλανήτης αναμένει το εμβόλιο

Εξάλλου, ο Μόρισον είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του διασφάλισε την προμήθεια ενός «υποσχόμενου» εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, το οποίο παράγεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ εξήγησε ότι αυτό θα παρασκευάζεται στην Αυστραλία και θα διανέμεται δωρεάν. Όπως εκτίμησε, ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19 «θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, στο μέτρο που αυτό μπορεί να είναι υποχρεωτικό».

«Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον εμβολιασμό, για ιατρικούς λόγους, αλλά αυτές θα είναι οι μοναδικές», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW στη Μελβούρνη. Επικρίνοντας τους αντιεμβολιαστές, ο Μόρισον υπογράμμισε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να επιτραπεί στην ασθένεια να συνεχίσει να εξαπλώνεται ελεύθερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments