Τεχνολογία

H Microsoft αποσύρει ένα από τα πιο γνωστά της προϊόντα

H Microsoft αποσύρει ένα από τα πιο γνωστά της προϊόντα
Τέλος εποχής για τον Internet Explorer το 2021.

Ύστερα από 25 χρόνια, η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει την μηχανή αναζήτησης, Internet Explorer. Η αυλαία αναμένεται να πέσει στις 17 Αυγούστου του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη σταδιακή παύση της πλατφόρμας από το τέλος του 2020 σε ορισμένες περιοχές, ενώ συστήνει στους χρήστες της να χρησιμοποιούν τον Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium.

Βεβαίως το ποσοστών των χρηστών που χρησιμοποιούν ακόμα Internet Explorer είναι ελάχιστο μιας και το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης δεν φημίζεται για την ταχύτητά του.

Ο Internet Explorer, με συντομογραφία IE, είναι μια σειρά γραφικών προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, με αφετηρία το 1995. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο από το 1999, σε ποσοστό 95% του μεριδίου χρήσης μέσα στο 2002 και το 2003 με τον IE5 και τον IE6, αλλά με σταδιακή πτώση της χρήσης του από την κυκλοφορία του IE7.

Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1994 από τον Thomas Reardon και εν συνεχεία υπό την καθοδήγηση του Benjamin Slivka, με χρήση του πηγαίου κώδικα τ.ου Spyglass, Inc. Mosaic, ένα πρώιμο εμπορικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Στα τέλη του 1994, η Microsoft αδειοδοτήθηκε να εισπράττει τα έσοδα από το Spyglass Mosaic για τρεις μήνες συν ένα ποσοστό των εσόδων που δεν ανήκουν στη Microsoft.

Αν και το όνομα έμοιαζε με το NCSA Mosaic, το οποίο ήταν το πρώτο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, το Spyglass Mosaic ήταν σχεδόν άγνωστο και χρησιμοποίησε τον πηγαίο κώδικα του NCSA Mosaic με φειδώ. Η κυκλοφορία του Internet Explorer for Mac και του Internet Explorer for UNIX (το δεύτερο για χρήση μέσω του X Window System στο Solaris και του HP-UX), καθώς επίσης και παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος έχει διακοπεί. Μόνο η έκδοση για τα Windows παραμένει σε ενεργό ανάπτυξη. Επίσης, οι εκδόσεις Mac OS X και UNIX δεν υποστηρίζονται.

Ο Internet Explorer έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών επικρίσεων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κριτικής αφορά την αρχιτεκτονική ασφαλείας και τον βαθμό υποστήριξης των ανοιχτών προτύπων αφού μεγάλο μέρος των spyware, των adware και των ιών μέσω του διαδικτύου γίνεται διαθέσιμο με την εκμετάλλευση αυτών των προβλημάτων και των διαρροών . Έτσι,  πολλές φορές, ο χρήστης ξεγελιέται και εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments