Ελλάδα

Κορωνοϊός Εύοσμος: Τέσσερα ακόμη κρούσματα από το γηροκομείο

Κορωνοϊός Εύοσμος: Τέσσερα ακόμη κρούσματα από το γηροκομείο
Κορωνοϊός Εύοσμος: Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των νοσούντων από τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού  εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, από τον δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στους τρόφιμους και τους εργαζομένους του γηροκομείου, μετά το συναγερμό που ξέσπασε με τα 22 κρούσματα το πρωί της Τρίτης 18 Αυγούστου, εντοπίστηκαν τέσσερις επιπλέον τρόφιμοι ασθενείς.

Μιλώντας στο GRTimes ο υπεύθυνος του γηροκομείου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, ανέφερε πως οι τέσσερις ηλικιωμένοι είχαν ήδη εμφανίσει συμπτώματα και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σημείωσε μάλιστα πως έχουν ήπια συμπτωματολογία ενώ η γενικότερη εικόνα των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται είναι καλή.

Συνολικά, 26 άτομα έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό, εκ των οποίων οι 19 είναι ηλικιωμένοι και οι 7 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο. Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Στους 238 οι νεκροί στη χώρα μας:

Δύο ακόμη συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, έχοντας ηττηθεί από . Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέβηκε σε 238. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μία 85χρονη γυναίκα από τη Λάρισα.

Ο άνδρας, από την περιοχή της Καβάλας, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου  στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ. τελικά κατέληξε.

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, έχασε τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών και η 85χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η γυναίκα έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

Νεκρός και 72χρονος στο Παπανικολάου:

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Πέμπτης κατέληξε και ένας 72χρονος στο Παπανικολάου αποτελώντας το 236ο θύμα. Ο άνδρας είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και έφυγε από τη ζωή σήμερα. Ο 72χρονος είχε νοσήσει από τον ιό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της , μετά από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments