Ελλάδα

Αλλάζει η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων

Αλλάζει η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων
Άνοιγμα σχολείων: Το ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την επικράτεια προβληματίζει τους ειδικούς.

Ο Σεπτέμβριος είναι μια «ανάσα» μακριά και η νέα σχολική χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα αλλά το ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την επικράτεια προβληματίζει τους ειδικούς.

Μάλιστα, την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς επανεξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από τις ανακοινώσεις. Αντί, δηλαδή, για τις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema ο Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια έχει προβληματίσει τους ειδικούς οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει ενημέρωση και συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.

Την επιστροφή στα θρανία προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν «οδηγό» τις εισηγήσεις των ειδικών. Για αυτό και έγινε δεκτή η πρόταση της Επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την εισήγηση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments