Ελλάδα

Αγνοείται ορειβάτης στον Όλυμπο: Από τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Αγνοείται ορειβάτης στον Όλυμπο: Από τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Αγνοείται ορειβάτης στον Όλυμπο: Από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του νεαρού άνδρα.

Από τα ξημερώματα της Κύριακής βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό νεαρού ορειβάτη στον Όλυμπο.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 02:40 για ορειβάτη, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του στη θέση «Ράχη».

Στο σημείο έχουν σπεύσει οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα και 3μελής ομάδα από την 2η ΕΜΑΚ.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία με 5μελες κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του thestival.gr.

Τι είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) είναι μια εθελοντική οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν εθελοντικά σε επιχειρήσεις από το 1978, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.

Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΟΔ είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με Αρ. Μητρώου 6 και είναι μέλος στον INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005, καθιστώντας τη ως τη μόνη διεθνή διασωστική οργάνωση στην Ελλάδα. Επίσης, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με την OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) όσο και με την ECHO (European Community Humanitarian Office) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, επιπλέον, είναι η μόνη ελληνική οργάνωση που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (ICAR), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διασωστικών Σκύλων (IRO) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (I.M.R.F.).

Λίγα λόγια το το τμήμα Ορεινής Διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης είναι το παλαιότερο τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απαρτίζεται από εθελοντές που αγαπάνε το βουνό και ασχολούνται με αθλήματα του βουνού. Σκοπός του τμήματος είναι να παρέχει βοήθεια και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Το τμήμα διαθέτει όλο τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να επέμβει σε ορειβατικά και αεροπορικά ατυχήματα σε ορεινές περιοχές, φέροντας εις πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις. Τα μέλη του τμήματος Ορεινής Διάσωσης είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές, ο καθένας από τους οποίους εξειδικεύεται στο αντικείμενο από το οποίο θέλει να προσφέρει: ψηλό βουνό, βράχο, ski patrol, canyon ή ορειβατικό σκι.

Έχει διαχρονική συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού για πάνω από 30 χρόνια, ενώ η κατάρτιση των μελών γίνεται με εκπαιδευτές που εκπαιδεύονται ή έχουν παρουσία σε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και ασκήσεις και βρίσκονται σε συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού, ειδικές η κάθε μία στο είδος της (Αυστρία για χιονοστιβάδες, Σερβία για ski patrol, Γαλλία για ορεινή διάσωση και επιχείρηση με ελικόπτερα).

Αντίστοιχα τμήματα Ορεινής Διάσωσης υπάρχουν σχεδόν σε κάθε παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ώστε να υπάρχει άμεση κάλυψη σε κάθε ορεινό όγκο της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments