Αθλητισμός

Ζότα Ολυμπιακός: Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον 21χρονο άσο της Μπενφίκα

Ζότα Ολυμπιακός: Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον 21χρονο άσο της Μπενφίκα
Ζότα Ολυμπιακός: Τον 21χρονο παίκτη της Μπενφίκα φαίνεται ότι εξετάζουν ξανά οι «ερυθρόλευκοι».

Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει στις τάξεις της η Μπενφίκα, αλλά δεν περνάει την καλύτερη περίοδό του. Ο λόγος για τον Ζοάο Φιλίπε Ζότα των «αετών» που φαίνεται πως δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζόρζε Ζεσούς που επέστρεψε στην ομάδα μετά τη θητεία του στη Φλαμένγκο, στην Αλ Χιλάλ και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (κάτι που δεν του συγχωρούν οι φανατικοί των «αετών»).

Το «Φως των Σπορ» αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι «Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζότα. Ο Ζεσούς έχει βάλει τον Πορτογάλο εξτρέμ στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες της Μπενφίκα και στο Λιμάνι ψάχνουν την περίπτωσή του».

Ο 21χρονος Ζότα είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας της Λισαβόνας αφού έχει γεννηθεί στην πόλη, ενώ παίζει με τη φανέλα των «αετών» από μικρό παιδί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον συγκρίνουν με μεγάλους ποδοσφαιριστές εξαιτίας της τεχνικής κατάρτισής του.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube

Ο Ζότα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με την Μπενφίκα, ενώ η τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του έγινε τον Ιανουάριο. Όμως, με βάση το ρεπορτάζ του «Φωτός», ο Ζεσούς δεν τον υπολογίζει. Έτσι, ο παίκτης μπορεί να δοθεί ως δανεικός ή ακόμα και να υπάρχει οψιόν για την αγορά του. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Transfermarkt, γνωστό σάιτ που ασχολείται με τα μεταγραφικά και τα ρόστερ των ομάδων, τον κοστολογεί στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΚ, μπορεί να είναι «τσιμπημένη» η εκτίμηση των ανθρώπων του σάιτ λόγω του ότι ο Ζότα παίζει στη Μπενφίκα, αλλά τα 8 εκατομμύρια μόνο λίγα δεν τα λες. Ο Ζότα μέχρι τώρα στην καριέρα του σε 98 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 15 γκολ και έχει μοιράσει 19 ασίστ. Είναι 1.75, ενώ συνήθως αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ, αλλά έχει παίξει και ως δεύτερος στράικερ ή από την άλλη πλευρά του γηπέδου.

Όπως και να έχει, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σίγουρο ότι ξέρει καλά τον παίκτη από τη χώρα του. Άλλωστε, ο Ζότα είναι και διεθνής με τις Ελπίδες της Πορτογαλίας: έχει συμπληρώσει 9 συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει 2 γκολ. Αν ο Ολυμπιακός, θα κάνει κίνηση για τον παίκτη, αυτό μένει να αποδειχθεί…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments