Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 52 αστυνομικοί θετικοί στον ιό και 190 σε καραντίνα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 52 αστυνομικοί θετικοί στον ιό και 190 σε καραντίνα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ., λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελληνική Αστυνομία προκαλώντας ανησυχία στις Αρχές αλλά και στους ειδικούς.

Όπως μετέδωσε στο OPEN TV η προϊσταμένη του αστυνομικού ρεπορτάζ, Μίνα Καραμήτρου, συνολικά 52 αστυνομικοί έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό ενώ 190 έχουν μπει, μέχρι στιγμής, σε προληπτική καραντίνα. Παράλληλα, την Κυριακή 13 Αυγούστου 16 κρατούμενοι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και όλοι τους έχουν μεταφερθεί στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στην Αμυγδαλέζα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του τμήματος βγήκαν αρνητικοί στα τεστ κορωνοϊού, στα οποία υποβλήθηκαν.

Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ., λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί για να προμηθευτούν οι υπηρεσίες υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Επιπλέον, γιατρός της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στην Κατεχάκη και όποιος αστυνομικός έχει το παραμικρό σύμπτωμα θα μπορεί με ένα παραπεμπτικό που θα του δίνει ο γιατρός να κάνει τεστ κορωνοϊού σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο.

Νέο κρούσμα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών – Πάνω από 80 οι εργαζόμενοι στην υγεία που νοσούν

Μεγάλος ο κίνδυνος από την εξάπλωση του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η λίστα των θετικών κρουσμάτων όλο και μακραίνει. Το ενδεχόμενο αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, να κλείνουν ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων όπως συνέβη με την Παθολογική Κλινική στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, είναι υπαρκτό και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν νοσοκομεία που αναβάλουν τα τακτικά χειρουργεία τους, καθώς το προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα.

Από το Σάββατο έχει σημάνει «συναγερμός» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς εργαζόμενη στα χειρουργεία βρέθηκε θετική μετά από τεστ που της έγινε. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών άλλη μια εργαζόμενη βρέθηκε θετική, αλλά το δείγμα της χάθηκε.

Έχουν υπερβεί πλέον τους 80 οι υγειονομικοί που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ενώ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το Σάββατο το απόγευμα νοσηλεύτρια των χειρουργείων εμφάνισε συμπτώματα. Της έγινε τεστ και βγήκε θετικό στο κορωνοϊό. Έκλεισαν τα χειρουργεία για απολύμανση, με αποτέλεσμα επί του παρόντος να λειτουργεί μόνο μία χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα περιστατικά. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται και ήδη πέντε εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα.

Θετική εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μια βοηθός ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Είχε επιστρέψει από καλοκαιρινή άδεια στις 13 Αυγούστου και λόγω συμπτωμάτων που εμφάνισε, υπεβλήθη σε μοριακό διαγνωστικό έλεγχο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το δείγμα της εργαζόμενης χάθηκε καθώς τα δείγματα αποστέλλονται είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Κοζάνη προς ανάλυση, αφού το νοσοκομείο στα Γιαννιτσά δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή για τον νέο κορωνοϊό.

Η βοηθός ακτινολόγου έδωσε και δεύτερο δείγμα μετά την απώλεια του πρώτου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η εργαζόμενη από τις 13 Αυγούστου έως και την έκδοση του αποτελέσματος του μοριακού τεστ, στις 22 Αυγούστου εργαζόταν κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Η ιχνηλάτηση των επαφών της είναι σε εξέλιξη και έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από 20 συναδέλφους της στο νοσοκομείο, με την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ να αναμένεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments