Ελλάδα

Σαντορίνη κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από τη δημοτική αρχή

Σαντορίνη κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από τη δημοτική αρχή
Σαντορίνη κορωνοϊός: Στη λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προχωρούν οι αρχές της Σαντορίνης.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Σαντορίνης καθώς διαπιστώθηκε πως τουρίστες από τη Μύκονο και την Πάρο μετακινούνται στο νησί μετά τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών και το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π) που θέλει να κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το γεγονός αυτό ανησυχεί τη δημοτική αρχή του νησιού καθώς πρόκειται για τουρίστες που προέρχονται από νησιά με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Έτσι, όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr στο πλαίσιο προστασίας και πριν χρειαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει μέτρα, οι αρχές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, ο Δήμος ξεκινά να μοιράζει δωρεάν μάσκες στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.

Ήδη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έχουν αγορασθεί 30.000 χειρουργικές μάσκες, οι οποίες θα διανέμονται στο λιμάνι όπου φθάνουν οι τουρίστες αλλά και στην Οία όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός για το ηλιοβασίλεμα.

Ταυτόχρονα, ξεκινούν και αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία ειδικά στην Οία όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι επισκέπτες. Στα σημεία όπου θα διαπιστώνεται μεγάλη συγκέντρωση τουριστών, η Αστυνομία θα προωθεί τους ξένους επισκέπτες σε διαφορετικά σημεία, λιγότερο γνωστά, με την ίδια όμως θέα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στόχος την ενεργοποίησης της τοπικής αρχής είναι εκτός από την προστασία των πολιτών και των τουριστών, να αποφευχθούν πιθανά μέτρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα έβλαπταν την εικόνα του νησιού. Εξάλλου, μέχρι σήμερα η Σαντορίνη φαίνεται πως έχει κατορθώσει να αποτρέψει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Το γεγονός αυτό αποδίδεται και στην κινητοποίηση που υπάρχει στο Νοσοκομείο, με την πραγματοποίηση καθημερινών προληπτικών τεστ σε επισκέπτες και κατοίκους.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές η Π.Ε. Λέσβου:

Την ίδια ώρα, τα αυξημένα κρούσματα  που καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Λέσβου τις τελευταίες ημέρες ανάγκασαν τις αρχές να προχωρήσουν στη λήψη περιοριστικών μέτρων με σκοπό  να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Τα μέτρα αυτά αφορούν το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης καθώς και τις δημόσιες και κοινωνικές συναθροίσεις.

Αναλυτικά η απόφαση:

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το  για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 06.00.

Yπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments