Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: 3-1

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: 3-1
ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας: Με ένα φοβερό πρώτο ημίωρο στη βροχερή Θεσσαλονίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Σούπερ εμφάνιση από τον 18χρονο Τζόλη.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στην Μπεσίκτας. Ο νεαρός άσος έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σημειώνοντας δύο γκολ και δίνοντας μια ασίστ. Το άλλο γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσε ο Δημήτρης Πέλκας, ενώ για την Μπεσίκτας σκόραρε ο Κάιλ Λάριν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στον αγώνα. Στο 4′ ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε, ο Τζόλης σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Μπεσίκτας στη συνέχεια. Στο επόμενο λεπτό, στο 5′, ο Ενκούντου έκανε ένα μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο 8′ ο Τζόλης μετά την προειδοποίηση στο τέταρτο λεπτό, κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο Σβάμπ βρήκε με τρομερό εξωτερικό φάλτσο τον Γιαννούλη, ο οποίος τροφοδότησε τον 18χρονο για το 1-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Στη συνέχεια η Μπεσίκτας πίεσε για κάποια λεπτά, χωρίς όμως να κάνει μεγάλη φάση. Στο 15′ είχαμε σέντρα του Ίνγκασον, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά, αλλά μάζεψε ο τερματοφύλακας της Μπεσίκτας.

Στο 23′ απευθείας εκτέλεση από τον Λενς, δεν απειλεί τον Ζίβκοβιτς αφού η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 24′ ο τρομερός Τζόλης πέτυχε το 2-0. Ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ και ο Άγγλος πάσαρε στον νεαρό πάνω στην γραμμή για να γράψει το 2-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο 27′ ο Τζόλης βρήκε τον Άκπομ με βαθιά μπαλιά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βγάλει την αντεπίθεση με την μπάλα να καταλήγει άουτ έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκο. Στο 30′ ο Δημήτρης Πέλκας «έγραψε» το 3-0 για τον ΠΑΟΚ. Αντεπίθεση για τον «Δικέφαλο», ο Τζόλης πάτησε περιοχή στα αριστερά και βρήκε τον αρχηγό της ομάδας του Φερέιρα, δίνοντας και ασίστ στο αποψινό παιχνίδι.

Στο 34′ ο Ενκούντου πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να απειλεί τον Ζίβκοβιτς. Στο 37′ η Μπεσίκτας κατάφερε να μειώσει με τον Λάριν, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Βαρέλα έπειτα από σέντρα του Λενς. 3-1 μείωσε η τουρκική ομάδα.

Στη συνέχεια, ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ουέλινγκτον. Ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος στο 41′, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ Ερσίν έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 42′ έχασε μεγάλη ευκαιρία η Μπεσίκτας. Ο Μπόιντ βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, αλά αστόχησε. Στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε ο Ροντρίγκο Σοάρες, με αποτέλεσμα να περάσει στη θέση του ο Δημήτρης Λημνιός.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Όζιαγιουπ πέρασε στη θέση του Μπόιντ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η τουρκική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ ο Μένσα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε. Στο 49′ σε κόντρα επίθεση για την Μπεσίκτας με τον Ενκούντου, ο μεσοπιθετικός της τουρκικής ομάδας πλάσαρε, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε.

Στο 54′ έκλεψε ο ΠΑΟΚ, έφυγε στην αντεπίθεση, ο Σβαμπ επιχείρησε ένα σουτ, αλλά δεν απείλησε τον τερματοφύλακα των Τούρκων. Στο 58′ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός σταμάτησε την μπάλα στην περιοχή, ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας απέκρουσε και στη συνέχεια σουτ πέρασε άουτ.

Στο 67′ κοντά στο γκολ έφτασε ξανά ο Τζόλης, έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή και απέκρουσε ο Τούρκος γκολκίπερ με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 74′ ο Άκπομ έτρεξε στην αντεπίθεση, δεν βρήκε στήριγμα, σούταρε, αλλά στα χέρια του Ερσίν.

Στο 77′ είχαμε σέντρα του Λενς, κεφαλιά του Λάριν, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90′ ο Άκπομ έψαξε τον Γιαννούλη που έκανε την κίνηση. Δοκίμασε το πόδι του, αλλά αστόχησε. Στο 94′ είχαμε σουτ του Λάριν εκτός περιοχής, ο Ίνγκασον έβαλε το πόδι του και πέταξε κόρνερ την μπάλα.Στο 95′ έγινε η τελευταία φάση του παιχνιδιού με κεφαλιά του Λάριν μέσα από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροδρίγκο (44′ Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ Εσίτι), Άκπομ

Μπεσίκτας (Γιαλτσίν): Ερσίν Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν’ Σακαλά (81′ Ναγίρ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46′ Όζγιαγιουπ), Μενσά (70′ Ντορουκιάν), Ενκούντου, Λάριν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments