Αθλητισμός

Τσαβούσογλου – Σαββίδης: Ο Τζάλμα Κάμπος πήγε στην Αλάνια μετά από επαφή τους

Τσαβούσογλου – Σαββίδης: Ο Τζάλμα Κάμπος πήγε στην Αλάνια μετά από επαφή τους
Τσαβούσογλου - Σαββίδης: Δημοσίευμα θυμίζει ότι οι δύο άνδρες είχαν μιλήσει πριν από τη μεταγραφή του

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στο αθλητικό προσκήνιο μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του για το αποψινό ματς ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League. Το metrosport.gr θυμίζει, όμως, ότι πριν από δύο χρόνια μετά από επαφή του με τον Ιβάν Σαββίδη, ο Τζάλμα Κάμπος είχε πάει στην Αλάνιασπορ.

Μπορεί ένας υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας να ασχολείται με την μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή; Το σάιτ θυμίζει ότι αυτό συνέβη στην περίπτωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που παρενέβη καταλυτικά για να πάει από τον ΠΑΟΚ στην Αλάνιασπορ ο Τζάλμα Κάμπος. Την αποκάλυψη έκανε ο αδερφός του Τούρκου υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Χασάν Τσαβούσογλου (παρακάτω στην φωτογραφία με τον Τζάλμα) που ήταν τότε, πρόεδρος της Αλάνιασπορ.

Κατά την παρουσίαση του Ανγκολέζου, αναφέρθηκε στη φιλία Σαββίδη – Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αποτέλεσε την καταλυτικότερη παράμετρο για να κλείσει η μεταγραφή: «Θέλαμε τον Τζάλμα από πέρυσι, αλλά υπήρχε πρόβλημα γιατί είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο υπουργός (σ.σ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου) είναι στενοί φίλοι. Ο υπουργός έλυσε το θέμα και υπήρξε η συγκατάθεση του ΠΑΟΚ. Τον ευχαριστούμε ακόμη μία φορά».

Απόψε το μεγάλο ματς του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά απόψε το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τη νέα σεζόν, αντιμετωπίζοντας την Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από το Open. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μονή αναμέτρηση.

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» Αμπέλ Φερέιρα έχει δοκιμάσει πολλά σχήματα εν όψει του κρίσιμου αγώνα. Όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Σεργκέν Γιαλτσίν, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τον σημερινό αγώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από μόνο του ως γεγονός μπορεί να δώσει την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το βασικό ερωτηματικό που προκύπτει από τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών είναι αν ο Φερέιρα παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς μέσους. Οι τρεις στόπερ, μπροστά από τον Πασχαλάκη στην άμυνα έχουν «κλειδώσει» μετά την ανακοίνωση της αποστολής με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη. Σίγουρη είναι και η θέση του αριστερού μπακ – χαφ από τον Δημήτρη Γιαννούλη. Δεξιά, μετά και τον αποκλεισμό του Λέο Μάτος, η θέση διεκδικείται από τους Λημνιό και Ροντρίγκο με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων.

Σίγουρα θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχουν Καντουρί και Σβαμπ και αν τελικά χρησιμοποιηθεί και τρίτος χαφ, αυτός θα είναι ο Εσίτι. Σε αυτό το ενδεχόμενο απομένουν δύο θέσεις στην ενδεκάδα με τον Πέλκα να είναι πίσω από τον φορ, είτε τον Σβιντέρσκι, είτε τον Άκπομ. Αν ο Νιγηριανός μείνει τελικά στον πάγκο και ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει με 3-4-2-1 την θέση του στην ενδεκάδα θα διεκδικούν Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Τζόλης. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όταν η UEFA ανακοινώσει τις ενδεκάδες καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα αποφεύγει να αποκαλύπτει επακριβώς τα πλάνα του στη διάρκεια των προπονήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments