Ελλάδα

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Με διαδηλώσεις διεκδικούν την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία. Ζητάνε μικρότερα τμήματα και περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Με συλλαλητήρια απαντάνε οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στο υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας να τηρηθούν όροι ασφαλείας για την επιστροφή στα θρανία. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τηρώντας τους κανόνες προστασίας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν στα σχολεία στις 3 του Σεπτέμβρη αλλά οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επιμένουν ότι η επιστροφή μαθητών και καθηγητών γίνεται χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Κύρια αιτήματα είναι η συγκρότηση μικρότερων τάξεων, με τη συμμετοχή έως 15 μαθητών, η εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Η πορεία κατευθύνεται προς τη Βουλή όπου θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ζητούν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Αύξηση της χρηματοδότησης – Τεστ στους εκπαιδευτικούς

Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.), τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, μεταξύ των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκαταλέγεται η κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας. Οι κινητοποιήσεις γίνονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, ανακοινώσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικούς

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και γονείς, με αίτημα την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με όρους υγιεινής και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ισχύσει το όριο των δεκαπέντε μαθητών ανά τμήμα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, επίλυση της εμπλοκής που προέκυψε με τις αιτήσεις αναπληρωτών στη σχετική πλατφόρμα, τεστ για τον κορονοϊό για μαθητές και καθηγητές, κ.α. Ακολούθησε πορεία με κατάληξη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments