Αθλητισμός

Play off NBA: Οι παίκτες αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν κανονικά τη σεζόν

Play off NBA: Οι παίκτες αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν κανονικά τη σεζόν
Play off NBA: Μετά από δεύτερη σύσκεψη των παικτών, αποφασίστηκε ότι τα παιχνίδια θα ξαναρχίσουν, ενώ θα συνεχιστούν και τα μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε στη «φούσκα» του Ορλάντο, όπου φιλοξενούνται λόγω κορωνοϊού τα play off, οι παίκτες αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν τη σεζόν. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη σύσκεψη που έγινε μετά την χθεσινή αναβολή των παιχνιδιών έπειτα από την ιστορική κίνηση των Μιλγουόκι Μπακς, οι παίκτες από τις ομάδες του Λος Άντζελες, Λέικερς και Κλίπερς είχαν προτείνει τη διακοπή των αγώνων ενάντια στον ρατσισμό και τη δολοφονική αστυνομική βία.

Τελικά, οι αγώνες -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- θα συνεχιστούν, ενώ είναι δεδομένο ότι θα πολλαπλασιαστούν και τα κοινωνικά μηνύματα από τους παίκτες, τις ομάδες, αλλά και την ίδια τη Λίγκα. Δείτε την ανάρτηση του έγκυρου δημοσιογράφου, Άντριαν Βοϊναρόφσκι για τα τεκταινόμενα στη «φούσκα», όπου αναφέρεται στη συμφωνία των παικτών στη δεύτερη σύσκεψη:

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα υπάρξει και τρίτη σύσκεψη των παικτών των ομάδων σήμερα για να συνεχίσουν τη συζήτησή τους και να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις. Να σημειώσουμε ότι οι οικογένειές τους βρίσκονται ήδη στο Ορλάντο, είναι σε καραντίνα και τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπουν στις εγκαταστάσεις της Disney World.

Χτες, οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν την ιστορική απόφαση να μην κατέβουν να παίξουν στο παιχνίδι με την Ορλάντο Μάτζικ, κίνηση που υιοθετήθηκε και από τις υπόλοιπες ομάδες με αποτέλεσμα να αναβληθούν τα χθεσινά και τα σημερινά παιχνίδια.

Οι Μπακς ενημέρωσαν για την απόφασή τους όλοι μαζί, ενώ το μήνυμα διάβασαν ο Στέρλινγκ Μπράουν που έχει πέσει θύμα αστυνομικής βίας και ο ίδιος και ο βετεράνος άσος Τζορτζ Χιλ, που είχε ξεσπάσει τις προηγούμενες μέρες απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

«Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση» είπε ο Χιλ. Στη συνέχεια μίλησε ο Μπράουν: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Γουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Ο Χιλ πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Η ανακοίνωση από τα «ελάφια»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments